Πρώτος αθλητής σε κέρδη στην ιστορία ο Τζόρνταν – Πέμπτος ο Ρονάλντο

Πρώτος αθλητής σε κέρδη στην ιστορία ο Τζόρνταν – Πέμπτος ο Ρονάλντο

Η ιστοσελίδα Sportico.com δημοσίευσε τη λίστα με τους αθλητές που έχουν τα περισσότερα έσοδα στη διάρκεια της καριέρας τους, όχι μόνο από την αθλητική τους δραστηριότητα, αλλά και από εμπορικές συμφωνίες ή άλλες επιχειρηματικές δράσεις. Ο Μάικλ Τζόρνταν καταλαμβάνει την κορυφή με κέρδη 2,25 δισεκατομμυρίων ευρώ. Απ’ αυτό το ποσό μόνο το 6% προέρχεται από τα χρήματα των συμβολαίων του με Μπουλς και Γουίζαρντς.

Στη σχετική λίστα ακολουθούν τρεις αθλητές του γκολφ οι Τάιγκερ Γουντς, Άρνολντ Πάλμερ και Τζακ Νίκλαους, ενώ πρώτος ποδοσφαιριστής, αλλά μόλις πέμπτος στο σύνολο, είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με έσοδα 1,07 δις ευρώ.

Έκτος είναι ο πυγμάχος Φλόιντ Μεϊγουέδερ (1,04 δις), έβδομος ο ΝΒΑερ Λεμπρόν Τζέιμς (1,01 δις), όγδοος ο Λιονέλ Μέσι (980 εκατ.), ένατος ο θρύλος της Formula 1 Μίχαελ Σουμάχερ (979 εκατ.) και δέκατος ο τενίστας Ρότζερ Φέντερερ (971 εκατ.).

Στο Top 25 βρίσκονται ακόμη οι Ντέιβιντ Μπέκαμ (Νο 12), Κόμπι Μπράιαντ (Νο 13), Σακίλ Ο’ Νιλ (Νο 14), Μάικ Τάισον (Νο 16), Κέβιν Ντουράντ (Νο 19), Λιούις Χάμιλτον (Νο 20) και Νεϊμάρ (Νο 21).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter