Πρωτοφανείς πλημμύρες πλήττουν την πόλη Τζενγκτζόου της Κίνας (Video)

Βροχοπτώσεις που σπάνε ρεκόρ έπληξαν την Τρίτη την πόλη Τζένγκτζόου στα βορειοανατολικά της χώρας με αποτέλεσμα η πόλη να βυθιστεί κυριολεκτικά στα θολά νερά των χειμάρρων. Μέχρι στιγμής 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 5 είναι τραυματίες, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

 

Στην πόλη έπεσαν 201,9 mm βροχής μέσα σε μια ώρα, από τις 4 μμ μέχρι τις 5 μμ της Τρίτης, ενώ από το Σάββατο η βροχή που έπεσε στην περιοχή ισοδυναμεί με την ετήσια βροχόπτωση που δέχεται η περιοχή. Το κρατικό γραφείο ελέγχου πλημμυρών έχει αποσπάσει στο σημείο σωστικά συνεργεία, σημαίνοντας συναγερμό επιπέδου 3 Περισσότεροι από 144.660 κάτοικοι έχουν πληγεί από τις καταρρακτώδεις βροχές από τις 16 Ιουλίου και 10.152 έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

https://twitter.com/thepapercn/status/1417827640506036230

 

Εντυπωσιακές εικόνες έκαναν το γύρο του διαδικτύου, με ανθρώπους στο μετρό της πόλης να έχουν βυθιστεί στο νερό μέχρι το στήθος μέσα στα βαγόνια, ενώ άλλοι επιβάτες στέκονται πάνω στα καθίσματα για να κρατήσουν το κεφάλι τους πάνω από το νερό. Η ταλαιπωρία των πολιτών κράτησε για αρκετές ώρες καθώς μαρτυρίες πολιτών αναφέρουν ότι έμειναν εγκλωβισμένοι στα βαγόνια από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης μέχρι τις 3 τα ξημερώματα Τετάρτης.

 

Ετικέτες