Πρώτη ποινή για τα επεισόδια στο Νις-Μαρσέιγ: «Λουκέτο» στο πέταλο των φανατικών για 4 αγώνες από την γαλλική αστυνομία

Photo credit: Twitter

Εκεί είναι Γαλλία, όχι Ελλάδα. Εκεί οι νόμοι υπάρχουν, εφαρμόζονται άμεσα και ισχύουν για όλους. Όχι όπως στο ξέφραγο εληννικό ποδόσφαιρο.

Το πέταλο «Populaire Sud», των οργανωμένων οπαδών της Νις που δημιούργησαν τα σοβαρά επεισόδια με την εισβολή τους στον αγώνα με τη Μαρσέιγ το βράδυ της Κυριακής 22 Αυγούστου και οδήγησαν στη διακοπή του, κλείνει για τους επόμενους τέσσερις εντός έδρας αγώνες της γαλλικής ομάδας με απόφαση της γαλλικής αστυνομίας!

Η αστυνομία της Νίκαιας αποφάσισε να κλείσει το πέταλο από το οποίο εισέβαλαν οι οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο και φυσικά αυτή είναι μια… πρώτη γεύση των αυστηρών ποινών που περιμένουν Νις και Μαρσέιγ καθώς αύριο (25/08) θα αποφασιστεί στην LFP (γαλλική λίγκα) η τελική έκβαση του παιχνιδιού που είχε διακοπεί στο 75ο λεπτό και οι ποινές που περιμένουν τους πρωταγωνιστές των θλιβερών επεισοδίων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νίκαιας με επίσημη δήλωσή του ανέφερε: «Λόγω της σοβαρότητας των περιστατικών που συνέβησαν και χωρίς να περιμένουμε τις ποινές που θα αποφασιστούν από την LFP, ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής Αλπ -Μαριτίμ έλαβε την απόφαση: κλείσιμο της κερκίδας «Populaire Sud», στο οποίο συνέβησαν τα γεγονότα για τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια».

Λίγο νωρίτερα οι οργανωμένοι οπαδοί της Νις εξέδωσαν ανακοίνωση τους καταδίκασαν τα επεισόδια και έκαναν γνωστό ότι θα πάρουν μέτρα και οι ίδιοι για τους ταραξίες.

«Μετά τα γεγονότα του Νις-Μαρσέιγ, το «Populaire Sud» θέλει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Καταδικάζουμε έντονα τη ρίψη αντικειμένων, καθώς και την εισβολή στο γήπεδο. Στο μέλλον, κάθε μέλος του γκρουπ, του οποίου η συμπεριφορά θα μπορούσε να βλάψει το γκρουπ και την ομάδα, θα τίθεται εκτός. Μετά από συζητήσεις με τον σύλλογο, η εγκατάσταση ενός προστατευτικού διχτυού, αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά. Όπως είχαμε πει εξαρχής, δεν είμαστε αντίθετοι σε αυτό” αναφέρει η ανακοίνωση.

Μαρσέιγ: «Να ξαναγίνει σε ουδέτερη έδρα»

Από την πλευρά της η Μαρσέιγ υποστηρίζει ότι είναι υπέρ στο ενδεχόμενο να επαναληφθεί το παιχνίδι με τη Νις σε ουδέτερη έδρα. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Μαρσέιγ, Ζακ Κραντόζ, σε δηλώσεις του στο γαλλικό τηλεοπτικό μέσο “BFM” τόνισε:

«Αν πρέπει να ξαναπαίξουμε το παιχνίδι, σε ουδέτερη έδρα για παράδειγμα, από τη στιγμή που διάβασα ότι είναι ένα από τα σενάρια που προτάθηκαν, φυσικά η Μαρσέιγ είναι σύμφωνη με αυτό. Εμείς, από την αρχή, τονίσαμε, μέσω του προέδρου ότι υπήρχαν μπουκάλια που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο από οπαδούς της Νις. Είναι απαράδεκτο, υπολογίσαμε ότι τα μπουκάλια ήταν τουλάχιστον πενήντα”.

Για το περιστατικό όπου φέρεται ο πρόεδρος της Μαρσέιγ να επιτέθηκε φραστικά στη σύζυγο του προέδρου της Νις δήλωσε: «Στο 75ο λεπτό, οι συζητήσεις έγιναν πιο έντονες. Εκείνη τη στιγμή, η σύζυγος του προέδρου της Νις, έπιασε τον πρόεδρο Πάμπλο Λονγκόρια από το χέρι. Είναι τρελό, ο Πάμπλο είναι πολύ ευσεβής και κομψός άνθρωπος. Ποτέ δεν είπε κάποιον κακό λόγο για κανέναν. Μπορείτε να ρωτήσετε τον Χοσέ Κόμπος, αναπληρωτή δήμαρχο της Νίκαιας και πρώην παίκτη της Νις, που ήταν εκεί και είναι μάρτυρας. Τις πράξεις του όλοι θα τις κρίνουν ως ήρεμες. Αυτό που συνέβη ήταν απίστευτο. Σε καμία στιγμή ο Πάμπλο Λονγκόρια δεν εκτόξευσε ακατάλληλες λέξεις σε κανέναν».