Προτάσεις νόμου ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τασούλας απορρίπτει και την προσφυγή στο Επιστημονικό Συμβούλιο

Προτάσεις νόμου ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τασούλας απορρίπτει και την προσφυγή στο Επιστημονικό Συμβούλιο

Παρά την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια, ο Κώστας Τασούλας επιμένει να μη φέρνει προς συζήτηση στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής τις δύο προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για φορολογικό και ακρίβεια.

Διαβάστε σχετικά: Φάμελλος σε Τασούλα: «Αφήστε τα κόλπα και φέρτε προς συζήτηση τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, η γραμματέας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεοδώρα Τζάκρη, στην άρνηση του προέδρου της Βουλής αντέτεινε πως πρέπει να γνωμοδοτήσει επ’ αυτού το Επιστημονικό Συμβούλιο, με τον κ. Τασούλα να απορρίπτει και αυτό το αίτημα.

Κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, το documentonews.gr ρώτησε τον κ. Τασούλα γιατί απέρριψε την προσφυγή στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, με τον πρόεδρο της Βουλής να απαντά πως δεν θέλει να ανοίξει «φάμπρικα» γνωμοδοτήσεων για προτάσεις νόμου που αυξάνουν τις δαπάνες ή μειώνουν τα έσοδα του κράτους.

Όταν επανήλθαμε λέγοντας στον κ. Τασούλα πως στα περίπου πέντε χρόνια που είναι πρόεδρος της Βουλής είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιου είδους συζήτηση, οπότε δεν τίθεται θέμα «φάμπρικας», απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Τασούλας επέμεινε πως το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ προσκρούει στο άρθρο 73 του Συντάγματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι να ρωτήσω το Επιστημονικό Συμβούλιο; Μόνο με τη μέθοδο Χατζηδάκη μπορούσε να γίνει η συζήτηση».

«Καθαρή υπεκφυγή»

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να πάρει τις ευθύνες της για την ακρίβεια και την άδικη φορολόγηση» είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Σ. Φάμελλος, χαρακτηρίζοντας «καθαρή υπεκφυγή» την άρνηση Τασούλα στην πρόταση για γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου.

«Θεωρούμε ότι είναι ξεκάθαρη παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής με εντολή Μητσοτάκη» συμπέρανε, ενώ η κ. Τζάκρη διέψευσε τους ισχυρισμούς του προέδρου της Βουλής. «Δεν εδράζεται πουθενά η πρόταση του Χατζηδάκη. Ας πάμε όπου θέλετε, αλλά ας κάνουμε και τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ο Κωστής Χατζηδάκης είχε προκαλέσει τον Στέφανο Κασσελάκη να παρευρεθεί σε συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για να συζητηθεί το κόστος των δύο προτάσεων νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με σκοπό να αποφύγει ο κ. Μητσοτάκης την πρόσκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να πάνε από κοινού στο ΓΛΚ.

«Ο Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει τη συζήτηση»

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το θέμα, σημειώνοντας ότι ο Κώστας Τασούλας «παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής για να εξυπηρετήσει την αδυναμία της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους για την ακρίβεια και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζήτησε εκ νέου την παραπομπή και επεξεργασία από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής των προτάσεων νόμου που έχουμε καταθέσει για την ακρίβεια και το φορολογικό, οι οποίες έχουν λάβει και τις απαραίτητες εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Αυτό προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για τις προτάσεις νόμου της αντιπολίτευσης.

Εισπράξαμε ακόμη μια φορά την άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για μία ουσιαστική και ανοιχτή συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας και για την ουσία των προτάσεων νόμου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η κυβέρνηση αποφεύγει τη συζήτηση όπως απέδειξαν οι υπεκφυγές του Προέδρου της Βουλής και η άρνησή το στο αίτημά μας για γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

Οι αιτιάσεις του προέδρου της Βουλής δεν έχουν καμία βάση εφόσον οι προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν δημιουργούν όφελος ή έσοδο σε πρόσωπο, αλλά αντίθετα δημιουργούν οφέλη για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που σήμερα πλήττονται από την ακρίβεια αλλά και από την υπερείσπραξη φόρων. Τη συζήτηση για αυτά τα θέματα θέλει να αποφύγει ο κ. Μητσοτάκης.

Αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα ότι ο πρόεδρος της Βουλής παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής για να εξυπηρετήσει την αδυναμία της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους για την ακρίβεια και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης:

«Τι άλλο πρέπει να συμβεί;» – «Πυρά» αστυνομικών κατά της ηγεσίας της ΕΛΑΣ για την επίθεση έξω από το σπίτι της προέδρου του Α.Π.

Folli Follie: Στη φυλακή ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος – Κατ’ οίκον θα εκτίσουν οι Δημήτρης και Καίτη Κουτσολιούτσου

Folli Follie: Πολυετείς καθείρξεις για οικογένεια Κουτσολιούτσου και συνεργάτες – Οι ποινές

Λέρος: Η λειψυδρία «χτύπησε» το νησί – Κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Χάρης Δούκας: Υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – «Πάμε τώρα», η απάντηση στον Χριστοδουλάκη

Μητσοτάκης: «Λαβωμένος» μετά το σφυροκόπημα στην ΚΟ – Εν αναμονή Σαμαρά – Καραμανλή

Ιερές μπίζνες με ανεμογεννήτριες σε προστατευόμενο δάσος του Πηλίου – Σκάνδαλο με τις ευλογίες του υπουργείου Ενέργειας

Προκλητική αναβολή για τον παιδοβιαστή Λεύκοβιτς – Ελεύθερο έως το 2025 θα τον βλέπει η κόρη του Ελενα

Βολιβία: Η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου – Ο εκλεγμένος πρόεδρος πρόσωπο με πρόσωπο με τον πραξικοπηματία

Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι πλοίαρχος και υποπλοίαρχος μετά τη φωτιά και το… φιάσκο

Βολιβία: Χιλιάδες λαού στους δρόμους για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας – Απέτυχε το πραξικόπημα Ζούνιγκα (Photos – Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter