Προσπάθεια αποδόμησης Καραμανλή-Σαμαρά από το Μαξίμου – Το «όλoν της ΝΔ» και τα «ανιδιοτελή μέλη»

Προσπάθεια αποδόμησης Καραμανλή-Σαμαρά από το Μαξίμου – Το «όλoν της ΝΔ» και τα «ανιδιοτελή μέλη»

Σε προσπάθεια αποδόμησης των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά προχωράει το Μαξίμου, μετά την απόφαση των δύο πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της Νέας Δημοκρατίας να μην πάνε στο street party, που έγινε στη Ρηγίλλης (4/10), για την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση της γαλάζιας παράταξης.

Τον τόνο είχε δώσει ήδη από την Παρασκευή ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφού είπε για την άρνηση των Καραμανλή-Σαμαρά να πάνε στο γαλάζιο πάρτι, σε συνέντευξή στο Mega ότι «έκανα το καθήκον μου», μίλησε στη Ρηγίλλης για μερικούς «που θέλουν μία παράταξη κλειστή και συμπλεγματική».

Επίκληση στον ιδρυτή της ΝΔ

Μάλιστα, για να απαντήσει εμμέσως στην κριτική των δύο πρώην προέδρων της ΝΔ περί απομάκρυνσης από τις παραδοσιακές αρχές της γαλάζιας παράταξης, ο πρωθυπουργός μίλησε για τον «ανοιχτόμυαλο» Κωνσταντίνο Καραμανλή που συνεργαζόταν με «τους καλύτερους, ανεξαρτήτως ιδεολογικών αφετηριών». Επίσης, τόνισε ότι οι «παρωπίδες» μικραίνουν την παράταξη, ενώ σημείωσε ότι «δεν κοιτάμε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, μόνο μπροστά».

Το αφήγημα των «ανώνυμων αγωνιστών»

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στην εκδήλωση της Παρασκευής τιμήθηκαν πρωτίστως «οι ανώνυμοι αγωνιστές» που δεν περιμένουν «κάποια πολιτική αξιοποίηση», ενώ συμπλήρωσε ότι στο γαλάζιο street party «το όλον της Ν.Δ. που είναι η ψυχή της Ν.Δ., που είναι οι υποστηρικτές, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι διαχρονικοί υποστηρικτές του κόμματος αυτού, βρέθηκε στη Ρηγίλλης». Με λίγα λόγια για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το «όλον της ΝΔ» υπάρχει και χωρίς την παρουσία των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχει θέμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε ερώτηση του Documentonews στη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το εάν υπάρχει θέμα νομιμοποίησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις συνεχείς ομαδικές γαλάζιες ερωτήσεις (11 και 8) αλλά και την στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το «εντελώς αντίθετο ισχύει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκλεγμένος Πρόεδρος της Ν.Δ. από τη βάση. Έχει καταφέρει να πετύχει τα μεγαλύτερα εκλογικά αποτελέσματα. Δεν θυμάμαι άλλον Πρόεδρο της Ν.Δ. και Πρωθυπουργό που να έχει καταφέρει, μέσα σε χρόνια τόσων πολλών μεγάλων και παγκόσμιων κρίσεων, να επανεκλεγεί με μεγαλύτερο ποσοστό από ό,τι εξελέγη Πρωθυπουργός την πρώτη φορά. Και ως Πρωθυπουργός δεύτερης τετραετίας, να δείχνει η Κυβέρνησή του και ο ίδιος, με τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν και με έναν κόσμο που περιμένει να δει τι θα κάνουμε τα επόμενα χρόνια, να έχει δείξει τέτοια ανθεκτικότητα. Μάλιστα, αν συγκρίνει κανείς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη με σχεδόν όλες τις υπόλοιπες Κυβερνήσεις ή τα υπόλοιπα κόμματα τα κεντροδεξιά στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Καστανίδης στηρίζει Χάρη Δούκα για πρόεδρο στον β’ γύρο

Μαμουλάκης για προσχέδιο προϋπολογισμού: Επιβεβαιώνεται η ταπείνωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων (Video)

«Ανήξερος» ο Μαρινάκης για την υπόθεση «Αμαρυλλίς», την εμπλοκή της Greek mafia και τις καταγγελίες για καθυστερήσεις της ΕΛΑΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter