Προσπαθεί να ξελασπώσει τον Θεοδωρικάκο ο Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Προσπαθεί να ξελασπώσει τον Θεοδωρικάκο ο Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις του Documento
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Eν μέσω των συνεχών αποκαλύψεων του Documento o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σπεύδει αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και τον ανασχηματισμό να επισκεφθεί το νέο υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, προφανώς μετά την απαίτηση της συζύγου του και τις μεγάλες αποκαλύψεις του Documento για υπόγειες σχέσεις που συνδέουν τον υπουργό με τη Greek Mafia.

Ο πρωθυπουργός κρίνει προφανώς ότι οι καταγγελίες εναντίον του προκαλούν πολιτικό κίνδυνο, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να… «τραβηχτεί» στο υπουργείο προκειμένου να δείξει την υποστήριξή του στον Τ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος είναι ο εκλεκτός της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει το Documento, συνεργάτης του Τάκη Θεοδωρικάκου ομολογεί παρεμβάσεις του ίδιου του Μεγάρου Μαξίμου στον πρώην Διοικητή του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, δικογραφία-φωτιά σε βάρος του νέου υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου βρίσκεται εδώ και επτά μήνες στα συρτάρια της Βουλής, χωρίς να έχει απασχολήσει τον πρωθυπουργό αλλά και κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Oπως αποκαλύπτει το Documento, η δικογραφία περιέχει συγκλονιστικά στοιχεία για αθέμιτες παρεμβάσεις του Τ. Θεοδωρικάκου την περίοδο που ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να γίνουν τα χατίρια επίορκων αστυνομικών που συνδέονταν με το οργανωμένο έγκλημα.

Η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο καταθέσεις του πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ (ΥΕΣΥΣΑ), αντιστράτηγου ε.α. Ηλία Κοσσυβάκη ενώπιον δύο εισαγγελέων, με τις οποίες καταγγέλλει τον Τ. Θεοδωρικάκο και δύο συνεργάτες του για «αθέμιτες παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων του».

Του ζητούσαν, όπως τονίζει, «πιεστικά» πληροφορίες για τους «φακέλους» αστυνομικών που ήταν υπό διερεύνηση από το Εσωτερικών Υποθέσεων έπειτα από καταγγελίες, καθώς και να δώσει το πράσινο φως να τοποθετηθούν στην ΥΕΣΥΣΑ αστυνομικοί «αμφιβόλου ηθικής ακεραιότητας».

Διαβάστε επίσης: Συνεργάτης Θεοδωρικάκου ομολογεί παρεμβάσεις με εντολή Μαξίμου στο Εσωτερικών Υποθέσεων

Μητσοτάκης

Όπως και να έχει μετά και τις νέες αποκαλύψεις και ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «μασάει τα λόγια του» ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να προσφέρει σανίδα σωτηρίας στον εκλεκτό του και στον ανασχηματισμό μετά τη συντριβή στις Ευρωεκλογές, προσπαθώντας να πείσει ότι έλαβε το μήνυμα της κάλπης.

Ωστόσο όπως είναι γνωστό η υπόθεση και η σχετική δικογραφία είχε φτάσει στη Βουλή εδώ και επτά μήνες αλλά «αγνοήθηκε».

Διαβάστε επίσης: Greek Mafia: Τα μηνύματα που καίνε τον Θεοδωρικάκο και το Μαξίμου

Είναι σαφές πως πρόκειται για μια απλή επικοινωνιακή πολιτική της «νέας» κυβέρνησης Μητσοτάκη προσπαθώντας να πείσει πως έλαβε το μήνυμα της κάλπης και την τιμωρία για την «ακρίβεια», αποκλειστικά δική του πολιτική που χρεώθηκε αναγκαστικά ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, επίσης γνωστού για την αδυναμία του στα μαθηματικά, την αριθμητική και τα σουρεαλιστικά βαρύ και ελαφρύ αρνί.

Όπως και να έχει κρύβοντας τα προβλήματα και τα σκάνδαλα κάτω από τα χαλιά, δεν κάνεις τίποτα παρά μονάχα να μετατοπίζεις την κατάρρευση για λίγο αργότερα.!

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

Διαβάστε επίσης:

Απόστολος Λύτρας: Νέα μήνυση από τη σύζυγό του – Πληροφορίες ότι της έστειλε απειλητικό μήνυμα, αναζητείται για να συλληφθεί

Απόστολος Λύτρας: «Δεν επινόησα το αφήγημα ότι έπεσε από στις σκάλες, την εκδοχή αυτή επέλεξε η ίδια», ισχυρίζεται

Μία ακόμα δικογραφία στη Βουλή για το μπάζωμα των Τεμπών – Μητσοτάκης κι άλλοι 7 στο κάδρο

Εδώ και πέντε χρόνια το ΕΣΥ περιμένει… στα επείγοντα – 3 εκλογικές αναμετρήσεις και 4 υπουργούς μετά, η δημόσια υγεία εξακολουθεί να καταρρέει

Αναξιόπιστα τα ελληνικά ΜΜΕ – Στη χειρότερη θέση από 47 χώρες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter