«Προσοχή» ο Μητσοτάκης μπροστά στον Αντετοκούνμπο αλλά ο Μπογδάνος, Μπογδάνος!

«Προσοχή» ο Μητσοτάκης μπροστά στον Αντετοκούνμπο αλλά ο Μπογδάνος, Μπογδάνος!

Μπορεί ο (τότε) Άδωνης Γεωργιάδης να ειρωνευόταν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο «παίζοντας»  με το όνομά του αλλά ο Αντώνης Σαμαράς, τότε πρωθυπουργός, υποχρεώθηκε υπό την πραγματικότητα και την πίεση της Κοινής Γνώμης (και όχι μόνον) να δώσει την ελληνική ιθαγένεια στο νέο αστέρι του μπάσκετ ο οποίος στη συνέχεια έκανε τη χώρα περήφανη.

Τον χαιρετούσε μάλιστα και δεν τον κοίταγε στα μάτια, γνωρίζοντας πως πολλοί εντός και εκτός κόμματος αντιδρούν…

Οχτώ χρόνια μετά, μεγάλη ειρωνεία, ο νυν «νεοφιλελεύθερος» πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να ξεπεράσει τη ρατσιστική πραγματικότητα πολλών μελών του κόμματός του προσκαλώντας στο Μέγαρο Μαξίμου, τον ίδιο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τη μητέρα του και τον αδελφό του Άλεξ για την πολιτογράφηση των δύο τελευταίων, αν και αυτή είχε γίνει επτά ημέρες πριν.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να ξεπεράσει το στραπάτσο προς το κεντρώο (όσο έχει μείνει) ακροατήριο του κόμματός του με την ρατσιστική και ακροδεξιά ανάρτηση του βουλευτή του, Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι «ρατσιστής» με την επικρατούσα έννοια της λέξης. Είναι «κοσμοπολίτης» νεοφιλελεύθερος και εκεί χωράνε χρώματα και θρησκείες, αρκεί να συνοδεύονται από αναγνώριση, χρήμα και επιρροή.

Ουσιαστικά στη  φωτογραφία καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι μπροστά στην τεράστια επιτυχία, στη φήμη, στη δύναμη, στο γόητρο, στην επιρροή.

Δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κόμμα του οποίου δεν έχει τις καλύτερες περγαμηνές για τις ευκαιρίες στους πρόσφυγες, ευαγγελίζεται ταξικές κοινωνίες όπου η μεσαία τάξη και η χαμηλότερη οικονομικά δεινοπαθεί.

Και ο ταξικός ρατσισμός είναι και αυτός χείριστος…

Ανάμεσα στα ονόματα αυτά των νηπίων και παιδιών των σημερινών μεταναστών που δημοσίευσε ο βουλευτής της Ν.Δ. μπορεί να βρίσκονται εκατοντάδες νέα αστέρια, όπως και ανάμεσα στα μικρά παιδιά των Ελλήνων που ίσως να μην βρουν τις ίδιες ευκαιρίες…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να ξεπεράσει τις κρίσεις για τις οποίες είναι ο ίδιος υπεύθυνος…

Γιατί όταν θέλει να κλείσει το μάτι προς την ακροδεξιά, αφήνει τις πόρτες ανοικτές για τον κάθε ρατσισμό του κάθε Μπογδάνου, υπουργοποιώντας μάλιστα ακροδεξιούς που προέρχονται από το ακραίο γκρι φάσμα του ιδεολογικού τόξου…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να δαμάσει τις θύελλες που ο ίδιος σπέρνει και να κουμαντάρει τις θύελλες που προκαλεί…

Αλλά όπως λένε, δεν μπορείς να έχεις τα πόδια σε δυο βάρκες…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter