Nαυάγιο το debate του ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης… τορπιλίζει τη δεύτερη τηλεμαχία – «Καρφιά» από Δούκα

Στον αέρα είναι η τηλεμαχία του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, καθώς το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη δεν βρίσκει πρόσφορες ημερομηνίες, αν και με τον Χάρη Δούκα είχαν συμφωνηθεί οι όροι διεξαγωγής του. Η πλευρά του Χάρη Δούκα είχε εμφανιστεί να είναι διαθέσιμη και Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και περίμενε την απάντηση της πλευράς Ανδρουλάκη, η οποία είχε προτείνει Τετάρτη-Πέμπτη. Το μεσημέρι της Τετάρτης, από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη υπήρξε ενημέρωση ότι δεν κατέστη δυνατό να αλλάξει την ημέρα ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και παράλληλα απορρίπτει και τις άλλες ημέρες (Πέμπτη ή Σάββατο)!

Σε άτυπη ενημέρωση το επιτελείο Ανδρουλάκη αναφέρει τα εξής:

«Δεδομένης της σημερινής εξ αναβολής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, οι πρόσφορες ημέρες για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ ήταν η Πέμπτη ή η Παρασκευή. Το επιτελείο μας κατέβαλε προσπάθεια να επαναπρογραμματιστεί σε άλλη ημερομηνία η μεγάλη συγκέντρωση μας στη Θεσσαλονίκη, που εδώ και μέρες είχαμε επιλέξει να είναι η αυλαία της προεκλογικής μας εκστρατείας, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί κομματική εκδήλωση στον πρώτο γύρο. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Το ντιμπέιτ πρέπει να μην αντιστρέψει τις πολύ καλές εντυπώσεις, που άφησε η προηγούμενη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των 6 υποψηφίων Προέδρων και να είναι μια πολιτικά προωθητική διαδικασία εξασφαλίζοντας το μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο και κατ’ επέκταση τη μεγαλύτερη επιδραστικότητα, προϋποθέσεις που δεν πληρούνται την Πέμπτη είτε γίνει το ντιμπέιτ σε ζώνη χαμηλής τηλεθέασης είτε απέναντι από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας».

Για να καταλήξει το επιτελείο Ανδρουλάκη:

«Η πρόταση για διεξαγωγή ντιμπέιτ το Σάββατο ή ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών είναι εντελώς προσχηματική και δεν συμβάλει στο κύρος της όλης διαδικασίας».

«Πυρά» από Δούκα

Μάλιστα, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του «ναυαγίου» του ντιμπέιτ, ο Χάρης Δούκας τόνισε πως οι δικαιολογίες που εκφράστηκαν από από το επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη, ήταν προσχηματικές.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο κ. Ανδρουλάκης δε θέλει το debate. Μετά από δύο μέρες διαπραγματεύσεων, οι οποίες όπως φαίνεται, από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, ήταν προσχηματικές, το επιτελείο του ανακοίνωσε σήμερα ότι το ντιμπέιτ δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Η πρότασή μας ήταν σαφής: Ντιμπέιτ οποιαδήποτε ώρα και μέρα. Όσο για τις δικαιολογίες περί Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει, ήδη από τη Δευτέρα, προεκλογική ομιλία σήμερα στον Πύργο.

Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ. Απέδειξε ότι δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του».

Το επιτελείο Δούκα κατηγορεί ευθέως τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το ναυάγιο της τηλεμαχίας, υπογραμμίζοντας ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ και δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του». Με μια φράση συνοψίζουν ως εξής την εξέλιξη αυτή: «ο Νίκος Ανδρουλάκης δε θέλει το debate».

Όπως τονίζει η πλευρά Δούκα ύστερα από δυο μέρες διαπραγματεύσεων, «οι οποίες όπως φαίνεται, από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, ήταν προσχηματικές», το επιτελείο του ανακοίνωσε σήμερα ότι το debate δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί. Για να συμπληρώσει:
«Η πρότασή μας ήταν σαφής: Debate οποιαδήποτε ώρα και μέρα. Όσο για τις δικαιολογίες περί Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει, ήδη από τη Δευτέρα, προεκλογική ομιλία σήμερα στον Πύργο.
Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ.
Απέδειξε ότι δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του».

Διαβάστε επίσης

Μεταγωγικά από Ιαπωνία, Χιλή και Πολωνία προσγειώθηκαν στην Ελλάδα – Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στον Λίβανο

Ο Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε διαμέρισμα 1,2 εκατ. στη Βασιλίσσης Σοφίας

Καταπέλτης για Καλλιάνο, δικαίωση για τον γιατρό η ΕΔΕ του «Αττικόν» – Το Documento αποκαλύπτει το πόρισμα

Μάχες «μέχρις εσχάτων» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Το Σάββατο η κρίσιμη Kεντρική Eπιτροπή για Κασσελάκη

Κατατέθηκαν ή όχι 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ;

Μαρίν Λεπέν – Οι «γκρίζες ζώνες» στα παχυλά επιδόματα των ευρωβουλευτών

Εύβοια: Μαχαίρωσε και σκότωσε τον θείο του μέσα στο σπίτι του – Συνελήφθη ο 38χρονος δράστης