Προς κατάργηση και του SMS για τις μετακινήσεις – Συνεδριάζουν οι ειδικοί

Προς νέα χαλάρωση των μέτρων τις επόμενες ημέρες προσανατολίζεται η κυβέρνηση με κατάργηση τωνsms για μετακινήσεις, ένα σύστημα το οποίο ούτως ή άλλως το τελευταίο διάστημα είχε ατονήσει και άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για την κατάργηση των δύο αυτών μέτρων αν και η απόφαση για το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων είναι ειλημμένη. Το ζήτημα με την άρση ή μη των sms από τις 3 Μαϊου που ανοίγει και η εστίαση δημιούργησε ένα νέο αλαλούμ στην κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες με τους υπουργούς της να μη συντονίζονται ούτε σε αυτό το ζήτημα και να εκφράζει ο καθένας την δική του άποψη για το τι θα ισχύει και τι όχι με πρώτο και καλύτερο τον Άδωνη Γεωργιάδη που άλλα έλεγε την μία ημέρα κι άλλα την επόμενη. Ωστόσο, από την στιγμή που από την Δευτέρα ανοίγει η εστίαση και έπεται στις 15 Μαϊου το άνοιγμα του τουρισμού η χρήση των SMS θεωρείται ανούσια.

Ωστόσο, ερωτηματικό υπάρχει για το τι θα γίνει με το 13032 που αφορά το λιανεμπόριο. Όπως φαίνεται οι αγορές στα καταστήματα θα συνεχίσουν να γίνονται τουλάχιστον και την ερχόμενη εβδομάδα με την αποστολή μηνύματος στον συγκεκριμένο πενταψήφιο αριθμό και αφού έχει καθοριστεί ραντεβού.

Σχετικά με τις διαδημοτικές μετακινήσεις οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί. Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τώρα, η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων ισχύει τις καθημερινές, εξαιρουμένων των μετακινήσεων σε κομμωτήρια και καταστήματα. Επίσης, οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα με τον κωδικό «6».

Πάντως όσον αφορά την Μ. Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα θα ισχύουν κανονικά τα αυστηρά μέτρα και οι απαγορεύσεις που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Οι λοιμωξιολόγοι πάντως δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι η χαλάρωση των μέτρων και η μεγάλη κινητικότητα μπορεί να προκαλέσει νέα έξαρση των κρουσμάτων. 

 

Ετικέτες