Προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών Γεωργιάδη για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών Γεωργιάδη για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Το ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των τυχόν ποινικών ευθυνών του αντιπροέδρου της ΝΔ δεν απέκλεισε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, ο κ. Μπαλωμενάκης ενημέρωσε το Σώμα πως η δικογραφία με τις κακουργηματικές και πλημμεληματικές διώξεις επτά κορυφαίων στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις 22 επίμαχες προσλήψεις επί θητείας Γεωργιάδη παρελήφθη από την Επιτροπή, μαζί με το πόρισμα του ΓΕΕΔ βάσει του οποίου προέκυψε η πορισματική έκθεση των εισαγγελέων Διαφθοράς, κ.κ. Δραγάτση και Μανώλη.

Ο κ. Μπαλωμενάκης επισήμανε πως η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών προκειμένου να συσχετιστεί με την ήδη υπάρχουσα δικογραφία που προέκυψε από τη μηνυτήρια αναφορά του Παύλου Πολάκη κατά του πρώην υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Η αποστολή της δικογραφίας εκ μέρους της κυρίας Τουλουπάκη στη Βουλή έχει την έννοια της διερεύνησης συγκεκριμένων ποινικών ευθυνών πολιτικού προσώπου το οποίο κατονομάζεται στην παραγγελία και είναι ο τότε υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης» τόνισε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής και εξήγησε πως πρέπει να ερευνηθεί κατά την εκτίμηση της εισαγγελέως εάν και εφόσον υπάρχει ευθύνη για το γεγονός ότι από τα 22 άτομα που αναφέρονται, τα 17 άτομα αποδεδειγμένα απασχολήθηκαν στο προσωπικό πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη, με τη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου να εκτιμάται -σύμφωνα με το πόρισμα- σε 256.000 ευρώ για ένα χρόνο. Διευκρίνισε δε ότι «επειδή ξεπερνά τις 150.000 ευρώ η ζημία, έχει κακουργηματικό χαρακτήρα».

Ο κ. Μπαλωμενάκης άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι είναι μία πολιτική απόφαση που δεν αφορά την Επιτροπή. «Προσωπική γνώμη, διαβάζοντας προσεκτικά την πορισματική έκθεση, πλήρως αποδεικνύεται και το γεγονός της παράνομης απασχόλησης των 22 ατόμων που από την πλευρά του εισαγγελέως τεκμηριώνεται απολύτως το πού εδράζεται το παράνομο» διαπίστωσε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για έλλειψη πραγματικών προϋποθέσεων προσλήψεως στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έλλειψη πραγματικής απασχόλησης στο ΚΕΕΛΠΝΟ και χρησιμοποίηση ιδιαίτερων τεχνασμάτων για να αποσιωπηθεί το γεγονός από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, ενδεχομένως από την ίδια την πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, αλλά και από τις διωκτικές Αρχές.

«Κατά την αντίληψη τη δική μου υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για το πολιτικό πρόσωπο που κατονομάζεται και αξιοποίησε αυτή την παρανομία» εκτίμησε χωρίς όμως να μπαίνει σε λεπτομέρειες. Παρέθεσε, επίσης, πως η σύζυγος του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Δημήτρη Κρεμαστινού, απέστειλε επιστολή και ζητά τη σε βάθος διερεύνηση της μη εμπλοκής της, καθώς «δεν έχει ευθύνη, δεν της είχαν δώσει αναφορά και είναι θύμα παραπλάνησης», όπως ανέγνωσε από την επιστολή ο κ. Μπαλωμενάκης.

«Ποιον εξυπηρετούσε η συμμορία και ποιους κάλυπτε ο κ. Γεωργιάδης;»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documento.gr, δεν αποκλείεται το σενάριο ο κ. Γεωργιάδης να οδηγηθεί στην τακτική Δικαιοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τη νομολογία που παρήχθη από την Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis και αφετέρου το νομικό σκεπτικό πως όσα τυχόν έπραξε ο κ. Γεωργιάδης για την υπόθεση των παράνομων διορισμών να μην υπόκεινται στα υπουργικά του καθήκοντα.

Αυτό που τόνιζαν όμως οι καλά ενημερωμένες πηγές είναι ότι ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δυσκολευτεί να απαντήσει για τους λόγους που ο ίδιος σε δημόσιες τοποθετήσεις του τασσόταν αναφανδόν υπέρ όσων στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ πέρασαν από την Εξεταστική Επιτροπή και τώρα εκκρεμούν κακουργηματικές διώξεις.

«Οι επτά κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, απιστία, υπεξαγωγή εγγράφων με την επιβαρυντική περίπτωση του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. Κι όλα αυτά κατά την περίοδο 2015 και 2016. Ποιον εξυπηρετούσε αυτή η συμμορία και ποιους προσπαθούσε να καλύψει ο κ. Γεωργιάδης; Τα 22 ρουσφέτια για ποιον έγιναν;» διερωτήθηκαν οι ίδιες πηγές.

Documento Newsletter