Προς αναβολή η σέντρα στη Σούπερ Λίγκα 2

Προς αναβολή η σέντρα στη Σούπερ Λίγκα 2

Προς αναβολή βαδίζει η προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (28-29/9) πρεμιέρα της νεοσύστατης κατηγορίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, της Σούπερ Λίγκας 2 λόγω των πολλών και άλυτων οικονομικών θεμάτων.

Βασικότερη αιτία όλων, που ενδεχομένως να οδηγήσει σε επ’ αόριστον αναβολή του πρωταθλήματος είναι η διαφωνία με την ΕΡΤ για τα ποσά που θα πρέπει να διανεμηθούν στις 12 ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, η αρχική πρόταση για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση και η δημιουργία της νέας Λίγκας, προέβλεπε κεντρικό συμβόλαιο ύψους 12 εκατ. ευρώ με τις τρεις ομάδες που θα υποβιβάζονταν από την Σούπερ Λίγκα 1 να πληρώνονταν βάσει των περσινών τους συμβολαίων και οι άλλες εννέα ΠΑΕ θα έπαιρναν ένα ποσό της τάξης των 800 χιλιάδων ευρώ η καθεμιά, περίπου 7 εκατ συνολικά. Στο μεταξύ η κυβέρνηση άλλαξε και μαζί και τα οικονομικά δεδομένα για τις ομάδες. Η ΕΡΤ πρότεινε μείωση στα ποσά των τηλεοπτικών τους συμβολαίων γύρω στο 60%. Όπως ήταν φυσικό οι ομάδες αρνήθηκαν κατηγορηματικά μια τόσο μεγάλη μείωση, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο.

Πλέον αναμένεται να συγκληθεί την Πέμπτη γενική συνέλευση από την διοργανώτρια Football League για να παρθούν οριστικές αποφάσεις αλλά όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι επ’ αόριστον αναβολή του πρωταθλήματος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter