Προπαγάνδα και παραπληροφόρηση

Προπαγάνδα και παραπληροφόρηση

Ρωτήστε κάποιον δικό σας άνθρωπο ποιος αποφάσισε τη μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού από 2,80 ευρώ που είναι σήμερα, στα 2,50 ευρώ. Οι 99 στους εκατό θα σας απαντήσουν: «ο Μητσοτάκης» και πολύ σωστά.
Με αυτόν τον τρόπο μεταδόθηκε η είδηση από τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ.

*** Μόνο που αυτό είναι γνωστό εδώ και τουλάχιστον 18 μήνες, καθώς αυτό προέβλεπε το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης, το οποίο ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με το κείμενο, το οποίο γνώριζαν εξ αρχής οι συμμετέχοντες στον δι, η νέα σύμβαση προβλέπει τη μείωση των διοδίων μετά τη νέα παραχώρηση και για διάστημα πέντε ετών στα 2,50 ευρώ από 2,80 ευρώ που είναι σήμερα. Μετά τα 5 χρόνια μπορεί η τιμή να αυξηθεί εκ νέου.
Και θα αυξηθεί…

*** Έτσι ασκείται το δημοσιογραφικό λειτούργημα από το 2019 και μετά. Έγινε κάτι καλό, κάτι που ελαφρύνει τους πολίτες; «Με απόφαση Μητσοτάκη». Έγινε κάτι κακό; «Ο Μητσοτάκης δεν είχε καμία ενημέρωση». Το μπαλάκι πάει στους υπουργούς, στους Γενικούς Γραμματείς, στους υπαλλήλους των υπουργείων, στις Περιφέρειες, στους Δήμους, σε μένα και σε σένα φίλε/η αναγνώστη/ρια. Αρκεί να μην έχει καμία σχέση ο Μητσοτάκης.
Ποτέ ξανά κανείς πρωθυπουργός δεν έτυχε από τα ΜΜΕ τέτοιας ντροπιαστικής ασυλίας.

*** Προπαγάνδα και παραπληροφόρηση.
30 λεπτά κέρδος από τα διόδια, άντε 60 λεπτά αν χρησιμοποιήσεις την Αττική Οδό και για την επιστροφή, να το 3ευρω στην τσέπη. Πώς; Θα κόψεις και μια τυρόπιτα. Αν, μάλιστα, κόψεις και τον καφέ; Να το καθαρό 5ευρώ που σου μένει. Κι αν καπνίζεις; Κόψ’ το το ρημάδι. Άλλα 3 ευρώ στην τσέπη. Σύνολο 8 ευρώ. Και μπορείς κι άλλα.
Τέσσερα τοστ για γεύμα, μαζί με τα παιδιά, αντί για κανονικό φαγητό. Τουλάχιστον άλλα 5 ευρώ στην άκρη. Σύνολο 13 ευρώ. Βραδινό; Δεν έχει. Θα βολευτεί η οικογένεια με καμιά φρυγανιά και λίγο τυράκι. Άλλα 10 ευρώ στην άκρη. Σύνολο 23 ευρώ. Θα έπινες και μια μπύρα το βράδυ, βλέποντας ταινία; Νεράκι πλέον. Να, άλλα 2 ευρώ. Σύνολο 25 ευρώ. Πόσο μας κάνει 25 ευρώ επί 30 μέρες; Το λοιπόν 750 ευρώ. Ένας μισθός ακόμη.
Όλα ο ΣΚΑΪ θα στα λέει;

*** Ποιότητα ζωής στην Ελλάδα του Μητσοτάκη λέγεται όλο αυτό. Θα πληρώνουμε ακριβά το ρεύμα, να έχουν απρόσμενα κέρδη οι εταιρίες ενέργειας, θα πληρώνουμε ακριβά τη βενζίνη, να πλουτίζουν τα διυλιστήρια, θα πληρώνουμε ακριβά το σούπερ μάρκετ να γεμίζουν τις τσέπες τους οι σουπερμαρκετάδες, θα πληρώνουμε ακριβά τα φάρμακα, να αυξάνουν τα κέρδη τους οι φαρμακευτικές, θα πληρώνουμε τριπλά τα ενοίκια για να κερδίζουν οι ιδιοκτήτες και οι χιλιάδες εταιρείες και δεν θα έχουμε Παιδεία, Ασφάλεια και Υγεία μέχρι να μπορέσουν να «αρμέξουν» τους πολίτες επίσημα κι από εκεί.

*** Κι άντε εμείς μείναμε. Τα παιδιά μας; Τα εγγόνια μας; Πώς θα τα βγάλουν πέρα αν έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα; Ένα μόνο έχω να προτείνω, το οποίο ακολουθώ και εγώ. Μαζέψτε χρήματα, να σπουδάσουν στο εξωτερικό και να μείνουν για πάντα εκεί. Να έρχονται στην Ελλάδα μόνο για διακοπές. Πώς θα μαζέψετε χρήματα; Αφού πρόκειται για το μέλλον των παιδιών σας θα τον βρείτε τον τρόπο. Όπως τον βρήκα και εγώ.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter