Προκριματικά Euro 2024: Η Εθνική μας «ζευγάρωσε» τις νίκες, επικράτησε 2-1 της Ιρλανδίας

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 24 / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ (ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI)

Η Εθνική μας Ομάδα έκανε το… καθήκον της, νίκησε στην Opap Arena 2-1 την Ιρλανδία και την Δευτέρα πάει για το ποδοσφαιρικό θαύμα στο Παρίσι με αντίπαλο την πανίσχυρη Γαλλία.  Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για την «γαλανόλευκη» σε ισάριθμα παιχνίδια στο προκριματικά του Euro 2004.

Στο 4’ ο Τσιμίκας σέντραρε, ο Μπακασέτας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε σε σώμα αμυνόμενου και κατέληξε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Τσιμίκα, ο Κουρμπέλης κέρδισε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Μαυροπάνο, αυτός έπιασε γυριστό σουτ με τον

Μπαζούνου με εντυπωσιακή επέμβαση να «σβήνει» τον κίνδυνο.

Στο 7’ η Εθνική μας απείλησε με τον Μπακασέτα, το σουτ του οποίου δεν βρήκε στόχο. Στο 11’ ο Κουρμπέλης τροφοδότησε με εξαιρετική μπαλιά τον Μασούρα, ο οποίος πάτησε περιοχή και ανατράπηκε από τον Μπαζούνου. Η φάση εξελίχθηκε ο Μπάλντοκ σέντραρε, η μπάλα βρήκε το χέρι του Οντουόντα και μετά από την χρήση VAR δόθηκε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Μπακασέτας, ο οποίος άνοιξε το σκορ (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο 27’. Ο Σμόλμποουν εκτέλεσε κόρνερ, ο

Φέργκιουσον κέρδισε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Κόλινς που από κοντά έκανε με πλασέ το 1-1.

Στο 33’ ο Μάνταλος πέρασε πάσα «πάρε-βάλε» στον Πέλκα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Μπαζούνου, όμως το τελείωμα του ήταν κάκιστο.

Στο 34’ ο Μπακασέτας σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της Ιρλανδίας είχε σωστή τοποθέτηση και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 42’ ο Μπάλντοκ έβγαλε συρτή σέντρα, ο Πέλκας είχε την εστία… πιάτο, σούταρε, αλλά ο Ντόχερτι του στέρησε το γκολ.

Η κατοχή μπάλας στο πρώτο 45λεπτο ήταν 61% – 39% υπέρ της Εθνικής μας και οι τελικές προσπάθειες 13 – 3, αλλά το σκορ ήταν στο 1-1.

 Νέο προβάδισμα

Η «γαλανόλευκη» πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ. Στο 49’ ο Μπακασέτας έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Μασούρα, ο οποίος έκανε το τέλειο πλασέ νικώντας τον Μπαζούνου.

Στο 51’ ο Σμολμπόουν έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Ντόχερτι έκανε το πλασέ, χωρίς να ανησυχήσει τον Βλαχοδήμο.

Στο 72’ ο Κόλινς έπιασε έναν «κεραυνό», όμως ο Ελληνας γκολκίπερ αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 79’ ο Φούντας έστρωσε την μπάλα στον Γιακουμάκη, αλλά αυτός ήταν άστοχος.

Τη νίκη κράτησε ο Βλαχοδήμος αποκρούοντας στο 92΄σουτ του Ντόχερτι.

 Ο Χ. Λέχνερ (Αυστρία) στο 95’ απέβαλε τον Ντόχερτι, ενώ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μάνταλο, Πέλκα, Μπακασέτα, Τζαβέλλα, Μακλίν, Εγκαν.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90’ Σιώπης), Μπακασέτας (94’ Τζαβέλλας), Πέλκας (71’ Φούντας), Μασούρας, Παυλίδης (71’ Γιακουμάκης).

Ιρλανδία: Μπαζούνου, Ντόχερτι, Οντουόντα (53’ Μακλίν), Έγκαν, Κούλεν, Φέργκιουσον, Ίντα (46’ Τζόνστον), Κόλινς, Μολούμπι (80’ Ομπαφέμι), Λένιχαλ (Πάροτ), Σμόλμποουν (53’ Νάιτ).