Προκλητικότητα, αλαζονεία, κάλυψη και συγκάλυψη

Προκλητικότητα, αλαζονεία, κάλυψη και συγκάλυψη

Δεν γίναμε σοφότεροι από την τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε με ονοματεπώνυμα, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε προαναγγείλει, σε εκείνα τα «ισχυρά οικονομικά συμφέροντα» που απεργάζονται σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας. Είπε μόνο ότι «δεν θα συγκυβερνήσει με κανένα παράκεντρο» και κάλεσε όποιον επιχειρηματία «έχει πολιτικές βλέψεις, να εμφανιστεί στην πολιτική αρένα ο ίδιος και όχι δια πληρεξουσίων».

*** Κατά τα άλλα, σε σχέση με το δυστύχημα των Τεμπών, είδαμε το ίδιο έργο. Προκλητικότητα, αλαζονεία, κάλυψη στον Κώστα Καραμανλή και συγκάλυψη. Όσο για το μοντάζ; Δεν μάθαμε το παραμικρό. Η ψηφοφορία έγινε, το αποτέλεσμα ήταν αυτό που αναμενόταν και στη συνέχεια πέρασαν ένας ένας όλοι οι βουλευτές της ΝΔ από το πρωθυπουργικό έδρανο για να του «φιλήσουν το δαχτυλίδι» και στη συνέχεια να τον χειροκροτήσουν. Πώς να αισθάνονταν άραγε οι συγγενείς των θυμάτων που παρακολουθούσαν από τα θεωρεία τη συνεδρίαση;

*** «Δεν εκμεταλλευτήκαμε πολιτικά τις τραγωδίες σε Μάτι και Μάνδρα» είπε ακόμα ο περήφανος γόνος. Και ποιος ήταν αυτός που έλεγε «εμείς μετρούσαμε στρέμματα, εσείς μετρούσατε φέρετρα»; Ο εξωγήινος του Υμηττού;

 

*** Ο Κυριάκος παραίτησε τους Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο επειδή έπιναν ποτάρες και κάπνιζαν πούρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο σπίτι του επιχειρηματία. Κι αυτό ενώ λίγες ώρες πριν το «Βήμα» είχε αποκαλύψει «κοπταραπτική» στις συνομιλίες των Τεμπών. Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε πήγαν από μόνοι τους να πουν «χρόνια πολλά» στον επιχειρηματία, είτε τους έστειλε ο πρωθυπουργός. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να είναι τόσο χαζοί ώστε να πάνε σπίτι του ενώ το Μέγαρο Μαξίμου είχε ανοίξει ήδη πόλεμο ανακοινώσεων με την Alter Ego. Άρα μάλλον τους έστειλε ο πρωθυπουργός. Κι αφού τους έστειλε, τους απομάκρυνε επειδή μαθεύτηκε;

*** Και όλο αυτό ενώ ο Παύλος Μαρινάκης είχε δικαιολογήσει την επίσκεψη, χαρακτηρίζοντας την ως κοινωνική. Ο Άκης Σκέρτσος πώς να αισθάνεται άραγε που μιλούσε για μυθεύματα; Μήπως πρέπει να παραιτηθεί και ο ίδιος; Αξιοπρέπεια έχει;

*** Ο Μητσοτάκης απέδειξε για άλλη μία φορά, το έκανε και με τον ανιψιό του, Γρηγόρη Δημητριάδη, ότι μπορεί να κάνει τα πάντα για να βγει αλώβητος από μια υπόθεση.

*** Τον Κώστα Καραμανλή πώς τον είδατε με σηκωμένο το δάχτυλο, με έπαρση και χωρίς καμία διάθεση για συγγνώμη; Περιμένατε κάτι καλύτερο;

*** «Όποιος λέει για μπαζώματα, είναι για τα μπάζα», είπε ο Γιώργος Φλωριδης. Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα αν είχα χάσει το παιδί μου, τον αδερφό μου, την αδερφή μου, τον /την σύντροφό στο δυστύχημα. Αυτός ο άνθρωπος είναι υπουργός Δικαιοσύνης.

*** Μην απορείτε που οι εξωκοινοβουλευτικοί έχουν περάσει στην «πρώτη γραμμή». Τα διαπιστευτήριά τους δίνουν στον Κυριάκο που του έδωσε μια υπουργική θέση. Οι «φρουροί του στέμματος», όπως πολύ εύστοχα διάβασα.

*** Μέσα στη στεναχώρια ήταν Βορίδης και Δόμνα. Δεν ήξεραν πώς να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους απέναντι στις οικογένειες των 57 θυμάτων των Τεμπών. Ο ένας έδινε χαρτομάντιλο στον άλλον…

*** Η ξεκούραστη, πια, Έφη Αχτσιόγλου μίλησε στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, αλλά νόμιζε ότι η ήταν κατά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι κατά της κυβέρνησης και έτσι αναλώθηκε σε επίθεση κατά του κόμματος του οποίου διεκδίκησε την αρχηγία.

*** Ο Γκρίνμπεργκ, ο οποίος δεν ξέρουμε ούτε πόσα, ούτε πώς πληρώνεται, πρότεινε να μεταθέσει τις εκλογές του περασμένου Μαΐου πέντε εβδομάδες μετά τον αρχικό προγραμματισμό, επειδή έρευνα ψυχολόγων από τις ΗΠΑ έδειξε ότι η συναισθηματική φόρτιση του εκλογικού σώματος θα έχει ξεθυμάνει μέχρι τότε.
Όχι, γιατί μας έλεγαν ότι προτεραιότητα του Μεγάρου Μαξίμου ήταν να δοθούν καθαρές απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών.

*** Πραγματικά στενάχωρο ένας άνθρωπος σαν τον Πύρρο Δήμα, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε τα πρώτα χρόνια της ζωής τους στην έξω πλευρά του φράχτη και που όταν τελικά ήρθε στην Ελλάδα, βίωσε έντονα τον ρατσισμό, να αισθάνεται υπερήφανος για τον φράχτη του Έβρου. «Το τείχος της Αλβανίας ήταν για να μας φυλακίσει. Το τείχος του Έβρου είναι για να μας προστατεύσει», ανέφερε. Εν ολίγοις, σημασία έχει σε ποια πλευρά του φράχτη βρίσκεσαι.
Κρίμα να ξεκινά τη δεύτερη πολιτική του καριέρα, στη Νέα Δημοκρατία αυτή τη φορά, από τον Έβρο. Απλά κρίμα…

H NTAMA

Documento Newsletter