Προκλητικός Μαρκόπουλος: «Αυτό που κατέκαψε την Αττική είναι ένα μικρό μέρος του τι έχει αντιμετωπιστεί»

Προκλητικός Μαρκόπουλος: «Αυτό που κατέκαψε την Αττική είναι ένα μικρό μέρος του τι έχει αντιμετωπιστεί»

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σε συνέντευξή του στον Σκάι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, μιλώντας για την καταστροφική πυρκαγιά στη Βορειανατολική Αττική, που άφησε πίσω της μία νεκρή γυναίκα και τεράστιες υλικές ζημιές, ακόμη και μέσα σε αστικό ιστό.

Συγκεκριμένα, ο γαλάζιος βουλευτής αντί να αναγνωρίσει την τεράστιες κρατικές ελλείψεις που οδήγησαν σε αυτή την πρωτοφανή καταστροφή, έφτασε στο σημείο να «αποθεώσει» το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, λέγοντας ότι «σκεφτείτε ότι αντιμετώπισε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας 4.000 πυρκαγιές. Δηλαδή αυτό που κατέκαψε την Αττική είναι ένα μικρό μέρος του τι έχει αντιμετωπιστεί».

Μάλιστα, επανέλαβε την επίσημη κυβερνητική γραμμή περί της ατομικής ευθύνης των κατοίκων, καθώς όπως είπε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος «διαβάζω ότι οι περισσότερες κατοικίες που κάηκαν δεν είχαν δηλωθεί ως καθαρισμένα οικόπεδα».

Τέλος, ο βουλευτής της Β΄Πειραιά του κυβερνώντος κόμματος σε ερώτηση για το πώς αξιολογεί τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης σε ότι αφορά την φωτιά στη Βορειανατολική Αττική είπε ότι «εδώ δεν είμαστε για να κάνουμε αλλοίωση της πραγματικότητας. Πρόκειται για πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας κάθε καλοκαίρι, είτε αυτό αφορά την Αττική, είτε άλλες περιοχές της χώρας. Από την άλλη μεριά όμως, μην ισοπεδώνουμε. Δηλαδή να θυμίσουμε ότι πριν 6,7 χρόνια στην ίδια συζήτηση είχαμε εκατοντάδες ανθρώπους που πέθαιναν, που καιγόντουσαν. Προφανώς δεν μειώνουμε την απώλεια της περιουσίας. Είναι κάτι που μας προβληματίζει, μας κινητοποιεί».

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Άγριες αποδοκιμασίες κατά Άδωνη Γεωργιάδη – «Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία» (Videos)

Πολάκης για την ανεξάρτητη έρευνα στο ινστιτούτο της Λινού: «Δουλευόμαστε ψιλό γαζί…»

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση και ο Νίκος Ρωμανός υπερασπίζονται φασιστικά «παρατράγουδα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter