Προκλητικός Μαρινάκης για άνεργους: «Προτιμάνε να ζούνε με το επίδομα ανεργίας αντί να βρούνε δουλειά»

Προκλητικός Μαρινάκης για άνεργους: «Προτιμάνε να ζούνε με το επίδομα ανεργίας αντί να βρούνε δουλειά»
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης, καθώς σε ερώτηση του Documentonews για το ενδεχόμενο να μειωθεί το επίδομα ανεργίας στους μακροχρόνια ανέργους είπε ότι «είναι μία πραγματικότητα που πρέπει να δούμε, ώστε το επίδομα ανεργίας όχι να μειωθεί, αλλά να πιάνει τόπο και να μην είναι αντικίνητρο για εύρεση εργασίας».

Η ρύθμιση αυτή την οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει στην ομιλία του στην ΔΕΘ (7/9) ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημαίνει πρακτικά ότι κατά την κυβέρνηση οι μακροχρόνια άνεργοι είναι «τεμπέληδες», διότι βολεύονται από τα επιδόματα ανεργίας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε αρχικά για την σχετικά ερώτηση ότι «είναι καλό να αναμένουμε την ομιλία του πρωθυπουργού. Υπάρχει μία πραγματικότητα που δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας σε αυτή, ότι κάποτε στην Ελλάδα η πιο δύσκολη συζήτηση ήταν που θα βρούμε δουλειά, ειδικά οι νεότεροι σε αυτή τη χώρα και πολλοί εκ των φίλων και συγγενών μας σε ποια χώρα θα μεταναστεύσουν. Η Ελλάδα είχε φτάσει σε ποσοστά ρεκόρ ανεργίας και βέβαια όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που σας παρουσίασα, δεν είναι μόνο ότι είχαμε πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας και ανεργίας γυναικών και ανεργίας νέων, οι εργαζόμενοι που πληρώνονταν μέχρι 1.000 ευρώ στην Ελλάδα ήταν το 70% των εργαζομένων. Το ποσοστό αυτό έχει πέσει σημαντικά. Φτάσαμε πλέον να συζητάμε για ανεργία κάτω του 10%. Μακάρι αυτό να συνεχιστεί και να πάμε πιο κάτω».

Μετά από λίγο ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι «πράγματι είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι προτιμάνε να ζούνε με το επίδομα ανεργίας αντί να βρούνε δουλειά. Αυτός δεν είναι ο σκοπός του επιδόματος ανεργίας. Το επίδομα ανεργίας υπάρχει για να στηρίζει αυτούς που πραγματικά δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Άρα ναι σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να κινηθούμε».

Διαβάστε επίσης:

Πλήρης επιβεβαίωση Documento για το μπάζωμα των Τεμπών: Κόκκαλης – Αυλωνίτης ζήτησαν να αναβαθμιστεί σε κακούργημα

Κεχαγιά για Πολάκη: «Είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες – Ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε πρωτοβουλία» (Video)

Πολάκης για δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ και Άδωνη-Πουλή: Τώρα ξεκινάμε – Θα υπάρξουν δικαστές στην Αθήνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter