Προκλητική στήριξη του Μαξίμου στον «τσάρο της φορολογίας» Γιώργο Πιτσιλή

Σε πλήρη στήριξη του Γιώργου Πιτσιλή, του οποίου η θητεία στην θέση του διοικητή της ΑΑΔΕ θα ανανεωθεί με ειδική διάταξη στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, προχώρησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ υπάρχουν χιλιάδες καταγγελίες για εκβιασμούς επιχειρηματιών και πρακτικές αδιαφάνειας και πολλές καταγγελίες αντί να διοχετευτούν στην εισαγγελία για έρευνα µε όλα τα µέσα (παρακολουθήσεις τηλεφώνων, κατάσχεση ηλεκτρονικών µέσων, έρευνες σε σπίτια), περνάνε από «εσωτερικό έλεγχο» για να καταλήξουν όλοι αθώοι.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του Documentonews για τα κριτήρια της απόφασης της ανανέωσης της θητείας του Γιώργου Πιτσιλή, ενώ μεθοδεύονται εκατοντάδες έλεγχοι, υπάρχουν πολλοί φωτογραφικοί διαγωνισμοί και τα κυκλώματα διαφθοράς εφοριακών «κάνουν πάρτι» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε προκλητικά ότι «δεν υπάρχει καμία έστω υποψία συγκάλυψης σε τέτοιες καταγγελίες. Πρέπει να διαχωρίσουμε τη διάσταση που αφορά την ποινική δικαιοσύνη, τη διάσταση μία υπόθεσης που οδηγείται στην ποινική δικαιοσύνη και τη διάσταση του εσωτερικού ελέγχου. Σε όλες του υπηρεσίες του δημοσίου, είτε αυτό αφορά μία ανεξάρτητη αρχή, σε όλες τις δομές του δημοσίου υπάρχει ο πειθαρχικός έλεγχος και ο ποινικός έλεγχος που τον κάνει η δικαιοσύνη. Άμεσα όταν υποχρεούται η ΑΑΔΕ να θέσει σε γνώση της εισαγγελικής αρχής το κάνει, άρα όλα αυτά θεωρώ ότι είναι πλήρως ανυποστήρικτα».

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης πρόσθεσε ότι «τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζει κάθε φορά η Πολιτεία είναι κριτήρια αποτελεσματικότητας. Και επειδή νομίζω ότι είναι λίγο άδικη αυτή η κριτική, νομίζω ότι οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών και σε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με κυκλώματα που αποκαλύπτονται από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ, πάρα πολλά τέτοια κυκλώματα έχουμε δει το τελευταίο διάστημα που λειτουργούσαν και σε ΔΟΥ, υπηρεσίες δηλαδή που είχαν άμεση επαφή με τους πολίτες, δύο κορυφαίες περιπτώσεις του τελευταίους μήνες, αλλά και άλλες περιπτώσεις όπως τα κυκλώματα παράνομων συνταγογραφήσεων, που αφορά άλλη υπηρεσία την ΗΔΙΚΑ και του υπουργείο Υγείας. Όλα αυτά που έχουμε δει να συμβαίνουν, κυκλώματα σε φυλακές σχετικά με τη δημοτική αστυνομία περιγράφουν μία συνολική βούληση του κράτους μηδενικής ανοχής. Και όταν λέγαμε, το έλεγε και ο πρωθυπουργός το 19΄, το επανέλαβε με μεγαλύτερη ένταση το 2023 νομιμότητα παντού, αυτό δεν περιγράφει μόνο τη βούλησή μας για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας, που σίγουρα είναι το κορυφαίο όργανο ασφαλείας το οποίο εφαρμόζει το δόγμα αυτό. Αυτό έχει να κάνει με όλες τις επιμέρους εκφάνσεις της δημόσιας διοίκησης, τα γήπεδα, τα πανεπιστήμια, οι εκκενώσεις και σίγουρα δεν είναι μία άσκηση που θα έχει αποτέλεσμα από τη μία μέρα στην άλλη».

Τέλος, είπε ότι «δεν θα σταματήσουν οι εγκληματίες να εγκληματούν. Όμως ξέρουμε πλέον ότι υπάρχει ένα κράτος που τους αντιμετωπίζει όπως πρέπει με πολύ πιο αυστηρές συνέπειες. Σε αυτή την προσπάθεια η ΑΑΔΕ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με πάρα πολλές αξιοσημείωτες επιτυχίες».

Μπορεί το Μαξίμου να στηρίζει απόλυτα τον «τσάρο της φορολογίας» Γιώργο Πιτσιλή, με τις πολυτελείς κατασκευές στα νέα γραφεία, όμως η πραγματικότητα δεν έχει σχέση με το αφήγημά του. Χαρακτηριστικά, οι δύο πρόσφατες υποθέσεις µε τα κυκλώµατα εφοριακών στη Χαλκίδα και την Κέρκυρα, που επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρότι είχαν καταγγελθεί στην ΑΑ∆Ε, κουκουλώθηκαν. Βγήκαν στην επιφάνεια όταν τα θύµατα αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στην αστυνοµία για να σπάσουν το τείχος της συγκάλυψης.

Διαβάστε επίσης:

Βίος και πολυτέλεια του σερ Πιτσιλή

Επίκαιρη Ερώτηση Σαλμά σε Θεοδωρικάκο για το λαθρεμπόριο καυσίμων: «Κλοπή με τουρκικές αντλίες – Τα είχα πει στον Μητσοτάκη»

Χρήστος Σταϊκούρας: Υπό τη σκιά των Τεμπών στήνει επικοινωνιακό σόου μπροστά στον Άρειο Πάγο (Video)