Εμπρηστική ομιλία Νετανιάχου από το βήμα του ΟΗΕ: «Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που δεν μπορούμε να φτάσουμε»

Στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής 27/9 ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν σκόπευε να συμμετέχει στη συνέλευση φέτος, αλλά αφού άκουσε τα «ψέματα και τις συκοφαντίες» που εξαπολύονται κατά του Ισραήλ αποφάσισε να έρθει και να «διορθώσει τα πράγματα».

«Η χώρα μου βρίσκεται σε πόλεμο και μάχεται για τη ζωή της. Αλλά αφού άκουσα τα ψέματα και τις συκοφαντίες που διατυπώθηκαν για τη χώρα μου από πολλούς ανθρώπους σε αυτό το βήμα, αποφάσισα να έρθω εδώ και να βάλω τα πράγματα στη θέση τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας αναφορά στους ομήρους αλλά και στον «βιβλικό προορισμό» του Ισραήλ, ο Νετανιάχου απηύθυνε απειλές κατά πάντων στην περιοχή, ενώ απευθυνόμενος στο Ιράν δήλωσε «αν μας χτυπήσετε, θα σας χτυπήσουμε και εμείς. Έχω ένα μήνυμα για τους τυράννους της Τεχεράνης: Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που να μην μπορεί να φτάσει το μακρύ χέρι του Ισραήλ», είπε ο Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου ζήτησε επίσης να μπει τέλος στον «κατευνασμό» του Ιράν. «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, παρουσίασε δύο χάρτες, έναν με την ονομασία «ευλογία», ο οποίος δείχνει το Ισραήλ ως ενεργειακό κόμβο που συνδέει την Ασία με τη Δύση, κάτι που όπως είπε «θα ωφελήσει δισεκατομμύρια ανθρώπους» και άλλον έναν με την ονομασία «κατάρα», που δείχνει τις γειτονικές χώρες του Ισραήλ με μαύρο χρώμα, μιλώντας για «άξονα του κακού», που θα «κυριαρχήσει» εάν χάσει το Ισραήλ, όπως είπε ο ίδιος.

 

Σημειώνεται, ότι οι πλειονότητα των διπλωματών αποχώρησαν από την αίθουσα, μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

 

«Κερδίζουμε», αναφώνησε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ενώ επιτέθηκε στον Μαχμούντ Αμπάς και στην Παλαιστινιακή Αρχή. Σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα, ανέφερε ότι «θα ήταν αδιανόητο» για το Ισραήλ να επιτρέψει στη Χαμάς να παραμείνει μέρος της Γάζας όταν τελειώσει ο πόλεμος.

Αναφορικά με τον πόλεμο στον Λίβανο, ο Νετανιάχου φάνηκε ανυποχώρητος στην απόφασή του για κλιμάκωση των επιθέσεων, καθώς υποστήριξε ότι «δεν θα σταματήσει εάν δεν διαλύσει τη Χεζμπολάχ».

Στο στόχαστρο του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπήκε και ο ίδιος ο ΟΗΕ, αλλά και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), τα οποία κατηγόρησε για αντισημιτισμό.

Περισσότερα για την ομιλία Νετανιάχου σε λίγο…

Εμμένει το Ισραήλ στην χερσαία επίθεση κατά του Λιβάνου

Μια ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού εναντίον του ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου θα είναι όσο το δυνατό “πιο σύντομη”, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμη πηγή των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

“Θα προσπαθήσουμε να είναι όσο πιο σύντομη γίνεται”, δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. “Ετοιμαζόμαστε γι΄αυτό καθημερινά και είναι βέβαιο πως αυτό είναι ένα από τα μέσα” που έχουμε στη διάθεσή μας, πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο χερσαίας επίθεσης.

Διαβάστε επίσης

Τουρκία: 865 χρόνια φυλάκιση σε εργολάβο πολυκατοικίας η οποία κατέρρευσε με απολογισμό 96 νεκρούς

Η Ιταλία συνεχίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική: Πρόστιμα σε πιλότους που βοηθούν μετανάστες στη θάλασσα

Οι Χούθι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση σε Τελ Αβίβ και Ασκελόν – Αναχαιτίστηκε από το Ισραήλ (Video)