Προκλητική αναβολή για τον παιδοβιαστή Λεύκοβιτς – Ελεύθερο έως το 2025 θα τον βλέπει η κόρη του Ελενα

Προκλητική αναβολή για τον παιδοβιαστή Λεύκοβιτς – Ελεύθερο έως το 2025 θα τον βλέπει η κόρη του Ελενα

Ελεύθερο έως το 2025 θα τον βλέπει η κόρη του Ελενα, που περιμένει εναγωνίως δικαίωση

Την ώρα που η ηγεσία του Αρειου Πάγου παρενέβη και μάλιστα «εκκωφαντικά» για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα, πολλά ερωτήματα προκαλεί η δικαστική πορεία μιας άλλης συγκλονιστικής υπόθεσης. Αυτή του καταδικασμένου πρωτόδικα σε κάθειρξη 18 ετών για τον βιασμό της ίδιας του της κόρης, επιφανούς Γιαννιώτη Πέτρου Λεύκοβιτς, η οικογένεια του οποίου διαθέτει ισχυρές διασυνδέσεις με τη ΝΔ και υπουργούς της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Ιωαννίνων αναβλήθηκε για άλλη μια φορά. Αυτήν τη φορά για τον Φεβρουάριο του 2025 λόγω της αποχής των δικηγόρων, χρονικό διάστημα αρκετά μεγάλο δεδομένου του χαρακτήρα του εγκλήματος.

Δείτε επίσης: Ελενα Λεύκοβιτς στο Documento: «Με βίαζε ο μπαμπάς μου, ο Πέτρος Λεύκοβιτς»

Είναι ακόμη μια προκλητική απόφαση στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς ο Π. Λεύκοβιτς όχι μόνο δεν συνελήφθη ποτέ, ακόμη και όταν του ασκήθηκαν διώξεις για τρία αδικήματα γενετήσιου χαρακτήρα σε βάρος ανηλίκου κάτω των δώδεκα ετών από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, αλλά ουδέποτε δόθηκε εντολή από την εισαγγελία να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του.

«Να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη»

Τον περασμένο Μάρτιο η Ελενα Λεύκοβιτς μίλησε στο Documento για όσα «απάνθρωπα» βίωσε στα χέρια του ίδιου της του πατέρα. Ενα κορίτσι με βαθιές πληγές αλλά δυνατό. Μην παραβλέπουμε άλλωστε το γεγονός ότι βρήκε το θάρρος να μιλήσει δημόσια επωνύμως για ό,τι συνέβη, ζητώντας η ίδια να δημοσιοποιηθούν τόσο το δικό της όνομα όσο και του πατέρα της.

Κατά τη διάρκεια της εξιστόρησής της η Ελενα είχε αναφερθεί στη Δικαιοσύνη. Αλλωστε η Δικαιοσύνη δεν είναι το καταφύγιο μόνο των αδυνάμων αλλά και των σωματικά και ψυχικά κακοποιημένων παιδιών.

«Το ελάχιστο που μπορεί να μου συμβεί ύστερα από όλα αυτά είναι απλώς να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη και να μπει μέσα για τα χρόνια που του αναλογούν. Δεν ζω στο συννεφάκι μου πλέον. Ξέρω πώς κινείται η Δικαιοσύνη, αλλά το ελάχιστο που μπορεί να μου συμβεί είναι αυτό. Και επίσης θέλω να τελειώσει για να μπορέσω να κοιτάξω εμένα. Εχουν περάσει επτά χρόνια που μόνο εγώ φαίνεται να παθαίνω κάτι από όλο αυτό και σε αυτόν απλώς του έχει στοιχίσει το όνομά του, αλλά σε πολύ μικρό βαθμό» είχε αναφέρει μιλώντας στο Documento.

Λίγες μέρες μετά το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τον Φεβρουάριο του 2025 λόγω της αποχής των δικηγόρων. Πρόκειται ομολογουμένως για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι το πρωτόδικο δικαστήριο έγινε τον Σεπτέμβριο του 2022 και αφορά έγκλημα γενετήσιου χαρακτήρα.

Το ιστορικό της συγκλονιστικής υπόθεσης

Ο Π. Λεύκοβιτς βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ύστερα από καταγγελία της κόρης του το 2018 στους αστυνομικούς του ΑΤ Ιωαννίνων. Ολα συνέβησαν την περίοδο 2010-11, όταν ήταν μόλις έντεκα ετών. Κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης στο Κακουργιοδικείο Αρτας τον Σεπτέμβριο του 2022 ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Το 2010 η καταγγέλλουσα ήταν μόλις έντεκα ετών. Κάποια στιγμή βρισκόταν στο σπίτι με τον πατέρα της. Ξαφνικά, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο πατέρας της έβγαλε τα ρούχα του και άρχισε να τη «θωπεύει» σε «απόκρυφα σημεία του σώματός της». Στη συνέχεια περιγράφονται μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος του παιδιού. Δυστυχώς για το κορίτσι, ο εφιάλτης δεν τελείωσε εκεί. Συνέχισε να κάνει τα ίδια και τις επόμενες ημέρες. Μια μέρα επιχείρησε να τη βιάσει. Ωστόσο δεν τα κατάφερε διότι αντιλήφθηκε ότι η σύζυγός του θα έμπαινε στο δωμάτιο. Ο,τι δεν κατάφερε εκείνη τη μέρα το ολοκλήρωσε λίγες μέρες μετά. Κάτι που «επανέλαβε για αρκετό διάστημα και πάντως μέχρι το καλοκαίρι του έτους 2010».

Οι αποτρόπαιες πράξεις συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους την ίδια περίοδο στο Κανάλι της Πρέβεζας. Ο παιδοβιαστής πήγαινε την κόρη του σε δασική έκταση, όπου τη βίαζε «εξασκώντας της σωματική βία». Οι βιασμοί συνεχίστηκαν και όταν επέστρεψαν στα Ιωάννινα. Συγκεκριμένα, από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι και το καλοκαίρι του 2011 ο Π. Λεύκοβιτς βίαζε την 11χρονη επανειλημμένα μες στο ίδιο τους το σπίτι. Για να μην τον αντιληφθούν ικανοποιούσε τις αρρωστημένες ορέξεις του το βράδυ, όταν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας κοιμούνταν, ενώ την απειλούσε με την ίδια της τη ζωή σε περίπτωση που μιλούσε.

Ελεύθερος με αναστολή όπως ο Λιγνάδης

Αν και καταδικασμένος ομόφωνα σε κάθειρξη 18 ετών για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κάτω των δώδεκα ετών, το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο με αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη. Για το αδίκημα της αιμομιξίας, για το οποίο είχε επίσης κατηγορηθεί αρχικά, δεν δικάστηκε, καθώς το δικαστικό συμβούλιο που τον παρέπεμψε σε δίκη έκρινε ότι είχε παραγραφεί.

Διαβάστε επίσης: Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη – Σαλμά στην Κ.Ο. της ΝΔ: «Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τους λίγους» – «Δεν θα ανεχτώ υπονοούμενα»

ΠΑΣΟΚ: Στηρίζει Δούκα ο Μανώλης Χριστοδουλάκης – «Χάρη, πάμε;»

Στην Αυστραλία ο Τζούλιαν Ασάνζ – Η υψωμένη γροθιά και οι αγκαλιές με τη σύζυγό του (Photos)

Folli Follie: Ένοχη η οικογένεια Κουτσολιούτσου και δύο συνεργάτες τους – Έξι αθωώθηκαν

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκαν από τα όργανα του κόμματος οι Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας

Χυδαιότητες Πέτσα: Ειρωνεύεται για το κλείσιμο της Αυγής – «Περαστικά σύντροφοι»

Επίθεση Κυριάκου Μητσοτάκη σε διαφωνούντες στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter