Nέα Φιλαδέλφεια: Προκλητική ανακοίνωση των Bad Blue Boys για τη δολοφονική επίθεση

Nέα Φιλαδέλφεια: Προκλητική ανακοίνωση των Bad Blue Boys για τη δολοφονική επίθεση

Οι Bad Blue Boys της Ντιναμό Ζάγκρεμπ εξέδωσαν μία άκρως προκλητική ανακοίνωση μέσω Telegram σχετικά με τα αιματηρά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Οι Κροάτες χούλιγκαν αρνούνται κάθε ευθύνη για τη δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια και εξαπολύουν «πυρά» τόσο κατά των ελληνικών και μέρους των κροατικών ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για… «πρωτοφανές επικοινωνιακό λιντσάρισμα των οπαδών», ενώ φτάνουν σε σημείο να κατηγορούν και την ΕΛ.ΑΣ. περί «ενορχηστρωμένου σχεδίου» για να τους αποδοθεί η ευθύνη του τραγικού περιστατικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Αναγκαζόμαστε να μιλήσουμε μετά το πρωτοφανές λιντσάρισμα των Bad Blue Boys στην Αθήνα από τα ελληνικά ΜΜΕ. Δυστυχώς σε όλα αυτά συμμετέχει και ένα μεγάλο μέρος των κροατικών ΜΜΕ.

Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία αποδέχονται τα κροατικά ΜΜΕ τον ισχυρισμό ότι τα μέλη μας φέρουν την ευθύνη για την τραγωδία που συνέβη και δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Ούτε μπορεί να υπάρξουν, όπως θα δείξει σύντομα ο χρόνος. Υπάρχει μόνο μια δήθεν έρευνα από την ελληνική αστυνομία, της οποίας ο μοναδικός στόχος είναι να εξυφάνει στη συνέχεια ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η επαίσχυντη πράξη της χρήσης μαχαιριού σε μια σύγκρουση οπαδών θα αποδίδεται στους Κροάτες για να ικανοποιήσουν το αιμοδιψές κοινό, τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς.

Την ίδια ώρα, επτά αδέρφια μας που βρίσκονται στην Αθήνα τραυματίστηκαν από τη χρήση μαχαιριών. Τρεις τραυματίστηκαν από φωτοβολίδες και ένα μέλος της ομάδας μας δέχθηκε έως και επτά (7!) μαχαιριές. Υπάρχει κάποιος στην Κροατία για τον οποίο αυτά που αναφέρουμε διαταράσσουν το αφήγημα σύμφωνα με το οποίο οι Bad Blue Boys ευθύνονται για όλα;

Απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και το κοινό της Κροατίας: Σταματήστε αυτό το λιντσάρισμα που έχεις ως στόχο εκατό Κροάτες πολίτες και μην συμμετέχετε σε αυτό! Μην καταστρέφετε και παίζετε με τις ζωές των νέων για τον εντυπωσιασμό!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter