Μάλλον ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης έχει αποκτήσει πλέον και προφητικές ικανότητες. Το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για την σε βάρος της άσκηση ποινικής δίωξης. Κάτι που ουσιαστικά είχε προαναγγείλει ο υπουργός από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «ομόφωνη» την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου. Με τη μόνη διαφορά ότι το αρμόδιο Συμβούλιο συνεδρίαζε την επόμενη μέρα.
Ειδικότερα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε ότι δεν γεννάται κανένα ζήτημα χρονικής προτεραιότητας του κάθε πορίσματος, επειδή οι δύο αρεοπαγίτες (Λάμπρος Σοφουλάκης και Ευάγγελος Ζαχαρής) ήταν αυτόνομοι και ισότιμοι στην έρευνα τους και επομένως με δικαίωμα αυτοτελούς κρίσης ο καθένας, κάνοντας έτσι δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως.
Διαβάστε επίσης: Την απόρριψη της προσφυγής Τουλουπάκη παρά τις νομικές ακυρότητες που επισημαίνονται, εισηγείται η εισαγγελέας
Επίσης, όπως αναφέρεται, τα δύο πορίσματα «δεν τελούν μεταξύ τους σε σχέση χρονικής υπεροχής ωσάν η προκαταρκτική εξέταση να συνδέεται με την ταχύτητα διεκπεραίωσης της έρευνας».
Κατά τους δικαστές, η σύνταξη του πορίσματος του κ. Σοφουλάκη σε προγενέστερο χρόνο δεν οδήγησε στην περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης. Η έρευνα ολοκληρώθηκε με την έκφραση της δικαιοδοτικής κρίσης των δύο αντεισαγγελέων και επομένως ορθώς, κατά το Δικαστικό Συμβούλιο ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών εκτέλεσε την παραγγελία προϊσταμένων του, ασκώντας ποινική δίωξη κατά της κ. Τουλουπάκη.
Διαβάστε επίσης: Στην αντεπίθεση η Τουλουπάκη για την ποινική δίωξη – Γιατί είναι άκυρη η διαδικασία
Το δικονομικό οξύμωρο
Ωστόσο στην προσφυγή της η Ελένη Τουλουπάκη υποστήριζε μεταξύ άλλων πως η σε βάρος της ποινική δίωξη ήταν άκυρη για τρεις λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η δίωξη σε βάρος της ασκήθηκε μετά την αρχειοθέτηση της σε βάρος της προκαταρκτικής δικογραφίας από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη. Ο Σοφουλάκης υπέβαλε το πόρισμά του στις 7 Ιουλίου 2020 με το οποίο ζητούσε την αρχειοθέτηση της προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς όπως ανέφερε δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την τέλεση των διευρενηθέντων αδικημάτων. Μία ημέρα μετά στις 8 Ιουλίου 2020 ο έτερος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ζαχαρής υπέβαλε την ποινική προκαταρκτική δικογραφία στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με την παραγγελία να ασκηθεί σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη ποινική δίωξη εγκλήματα της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης.
Ωστόσο η παραγγελία, κατά της Ελένης Τουλουπάκη «δόθηκε σε χρόνο κατά τον οποίον είχε ήδη αρχειοθετηθεί από τον κ. Σοφουλάκη η προκαταρκτική δικογραφία». Κάτι που για την ίδια ήταν «δικονομικώς οξύμωρο» καθώς από τη μία ζητούνταν η ποινική της δίωξη για πράξεις, για τις οποίες είχε ήδη κριθεί από τον καθ’ ύλην αρμόδιο έτερο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου». Επίσης η Ελένη Τουλουπάκη υποστήριζε στην αίτησή της πως από τη στιγμή που η υπόθεση είχε αρχειοθετηθεί από τον Σοφουλάκη, για να ανασυρθεί από το αρχείο θα έπρεπε να έχουν προκύψει σε βάρος της νέα στοιχεία.
Σημειώνεται ότι μία μέρα πριν τη συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου, ο Άδωνης Γεωργιάδης αλλά και φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την απόρριψη από το Δικαστικό Συμβούλιο της αίτησης ακύρωσης που είχε καταθέσει η Ελένη Τουλουπάκη. Με τη μόνη διαφορά ότι το Δικαστικό Συμβούλιο συνεδρίαζε την επόμενη μέρα …
Διαβάστε επίσης: Χθες ο Γεωργιάδης πανηγύριζε «για ομόφωνη απόφαση κατά Τουλουπάκη» αλλά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών συνεδρίασε σήμερα