Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στη Νότια Πελοπόννησο και ειδικότερα στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας, καθώς και ο υψηλός κυματισμός με την μεγάλη άνοδο της στάθμης των υδάτων, προκαλούν καταστροφές στις παράκτιες περιοχές
Παράλληλα οι καταιγίδες που πλήττουν τη νότια Ελλάδα επίσης δυσκολεύουν τις μετακινήσεις καθώς σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα.
H Εικόνα 1 δείχνει τα 8 μεγαλύτερα ύψη υετού που καταγράφουμε μέχρι τις 15:30. Στις Σπέτσες και το Κρανίδι Αργολίδας το ύψος βροχής ξεπερνά τα 110 και 100 mm αντίστοιχα και οι καταιγίδες μετακινούνται σταδιακά προς τη Στερεά Ελλάδα.
Στην δορυφορική εικόνα (Εικόνα 2) βλέπετε τη θέση του Ξενοφώντα με το “μάτι” του να διακρίνεται στη νήσο Σαπιέντζα στις 12:10 ώρα Ελλάδος. Η ελάχιστη πίεση που κατέγραψαν οι επίγειοι μετεωρολογικοί σταθμοί κοντά στο κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού συστήματος ήταν 988.7 hPa στην Πύλο.
Η Εικόνα 3 από το “Ανεμολόγιο” δείχνει την προβλεπόμενη θέση του κυκλώνα με την ταχύτητα και διεύθυνση των ανέμων το βράδυ του Σαββάτου 29/09 όταν οι καταιγίδες αναμένονται ισχυρές σε ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένου της Αττικής (Εικόνα 4).
Πηγή EEA/meteo.gr