Προειδοποίηση Λέκκα: Δεν αποκλείεται να γίνει σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Θήβα

Προειδοποίηση Λέκκα: Δεν αποκλείεται να γίνει σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Θήβα

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για τη Θήβα, καθώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθεί στην περιοχή μεγάλος σεισμός της τάξης των 5,5 Ρίχτερ. ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Πιο αναλυτικά, όπως τόνισε ο κ. Λέκκας στην Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, είναι υπαρκτό το σενάριο να γίνει ισχυρός σεισμός στην περιοχή αυτή, αν και καθησύχασε λέγοντας ότι οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο δεν είναι μεγάλες.

Διαβάστε επίσης: Πόσο ανησυχεί τους σεισμολόγους η σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα – Ποιες άλλες περιοχές βρίσκονται στο μικροσκόπιο

«Δεν είναι πολύ πιθανό, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Θήβα. Το συγκεκριμένο ρήγμα πάντως δεν μπορεί να δώσει πάνω από 6 Ρίχτερ» είπε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας μιλώντας στο Mega.

Πάντως, εκτίμησε ότι η Αττική και η Λαμία δεν θα κινδύνευαν από ένα σεισμό στη Θήβα, ενώ το συγκεκριμένο ρήγμα δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τα ρήγματα της Αταλάντης ή των Αλκυονίδων, καθώς δεν έχει κομβική θέση στο ελληνικό τόξο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter