Προειδοποίηση Κασσελάκη σε όσους «αντιφάσκουν» με τις αποφάσεις του κόμματος δημόσια: «Δεν είναι απειλή, είναι απλή λογική»

«Δεσμεύομαι πως από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα. Ετοιμαστείτε να συνεδριάζουν τα Όργανα όλη την ώρα. Και Αύγουστο αν χρειαστεί! Να συμφωνήσουμε όλοι μας ότι μέσα στα Όργανα θα μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αν όμως την επόμενη μέρα είστε σε μια δημόσια πλατφόρμα και αντιφάσκετε με το πνεύμα και τις αποφάσεις του κόμματος, παραβιάζοντας το Καταστατικό που διαχωρίζει την κομματική από την προσωπική θέση, τότε θα πρέπει το κόμμα και ο πρόεδρος να πάρει θέση. Δεν είναι απειλή. Είναι απλή λογική. Είναι έντιμη συμφωνία που κάνουμε για να πάμε μπροστά».

Αυτή ήταν η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στο κλείσιμο της Κεντρικής Επιτροπής που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση.

«Ευχαριστώ για την καλόπιστη κριτική, την οποία όχι μόνο τη δέχομαι, αλλά την προσκαλώ, διότι ξέρω ότι μόνο με κριτική μπορώ να γίνω καλύτερος» είπε, ξεκινώντας τη δευτερολογία του.

«Θα ήθελα να είχαμε στο μέλλον Κεντρικές Επιτροπές -ή όπως αλλιώς θα ονομάζονται- στις οποίες θα μπορώ να παρακολουθώ όλες τις ομιλίες και να ακούω καλές ιδέες αντί να σβήνω φωτιές» είπε σε άλλο σημείο και συνέχισε:

«Πάντα υπάρχει μια καλή ιδέα. Δύο που κατέγραψα είναι να υπάρχει ένα γραφείο νομοθετικού έργου στο κόμμα και η άλλη είναι η υπενθύμιση που έγινε από τον Τρύφωνα Αλεξιάδη για τα υπηρεσιακά συμβούλια, κάτι το οποίο έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και καιρό».

«Ρευστοποίηση του κόμματος και των οργάνων δεν θα υπάρξει»

«Οι μόνοι που δεν λένε mea culpa είναι αυτοί που δεν τολμούν και εγώ βάζω τον εαυτό μου μπροστά και δεν ζήτω παράσημα» είπε σε άλλο σημείο και κάλεσε τα μέλη του κόμματος να μην τροφοδοτούν «την προπαγάνδα που έχει εκτοξευθεί ότι προτείνω ρευστοποίηση των οργάνων. Το ακριβώς αντίθετο κάνω…».Για τις καταστατικές αλλαγές που πρότεινε το πρωί είπε: «Οι ιδέες δεν είναι προτάσεις καλά δουλεμένες. Είναι ιδέες οι οποίες μπορεί να αλλάξουν… Ρευστοποίηση του κόμματος και των Οργάνων δεν θα υπάρξει».

Κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες

«Στο επίμαχο ζήτημα της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων, η αξιωματική αντιπολίτευση θα ηγηθεί αυτής της διαδικασίας ξεκινώντας από τη Βουλή» είπε και συμπλήρωσε:

«Και υπάρχουν δυο κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες. Για το ιδιωτικό χρέος και για τα υπερκέρδη των τραπεζών. Για τις δυο προτάσεις, θα πάρω τηλέφωνο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και θα τους προσκαλέσω να συνεργαστούμε στην επεξεργασία τους» είπε και καταχειροκροτήθηκε.

«Να σας παρακαλέσω να μην χάσετε τον ρομαντισμό και την ιδεολογία σας. Θα φέρουμε την αλλαγή, συνεχίστε να πιστεύετε» ανέφερε στο κλείσιμο της ομιλίας του.

Διαβάστε επίσης:

Η επόμενη ημέρα για τη Βρετανία μετά τους Τόρις και τους… Νέους Εργατικούς

Βρετανία: «Η αλλαγή αρχίζει τώρα» – Νέος πρωθυπουργός ο Κιρ Στάρμερ μετά τη σαρωτική νίκη στις εκλογές

Ιδιωτεύουν οι γιατροί του ΕΣΥ με τη βούλα του Άδωνη – Βάζει ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας

Ποιος είναι ο Κιρ Στάρμερ: Ο δικηγόρος που σάρωσε στις εκλογές στη Βρετανία