Προειδοποίηση για γεωμαγνητική καταιγίδα την Τετάρτη – Απειλεί τις επικοινωνίες

Προειδοποίηση για γεωμαγνητική καταιγίδα την Τετάρτη – Απειλεί τις επικοινωνίες

Για αυξημένη ηλιακή δραστηριότητα, η οποία μπορεί να προκαλέσει γεωμαγνητική καταιγίδα την Τετάρτη 24 Ιουλίου προειδοποιεί η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA).

Κατά τη διάρκεια των γεωμαγνητικών καταιγίδων, τα ιόντα συγκρούονται με αέρια στη γήινη ατμόσφαιρα και απελευθερώνουν ενέργεια με τη μορφή φωτός, το οποίο αναγνωρίζουμε ως Βόρειο Σέλας (aurora borealis) στο βόρειο ημισφαίριο, ή ως Νότιο Σέλας (aurora australis) στο νότιο ημισφαίριο.

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες ταξινομούνται από τη ΝΟΑΑ χρησιμοποιώντας μια κλίμακα G για τη μέτρηση της έντασής τους. Κυμαίνονται από G5, την πιο ακραία κατηγορία, έως καταιγίδες μικρότερης κατηγορίας G1.

Σημειώνεται πως η προειδοποίηση που εκδόθηκε από τη ΝΟΑΑ κατατάσσει επί του παρόντος την επικείμενη γεωμαγνητική καταιγίδα στην κατηγορία G2.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η γεωμαγνητική καταιγίδα που ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου θα διαρκέσει συνολικά τρεις ημέρες, με την κορύφωση να αναμένεται στις 24 Ιουλίου.

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες ανάλογα με την έντασή τους μπορούν να υπερφορτώσουν τα δίκτυα ισχύος, προκαλώντας διακοπές ρεύματος και μπορούν επίσης να επηρεάσουν τις ραδιοεπικοινωνίες και τους δορυφόρους.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το επόμενο έτος η Γη αναμένεται να αντιμετωπίσει όλο και πιο ισχυρές ηλιακές καταιγίδες με τις προβλέψεις να αναφέρουν ότι τον Ιούλιο του 2025 θα παρατηρηθεί το ισχυρότερο πλήγμα.

Έρευνα της NASA που δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου 2016 στο Nature Geoscience, έδειξε ότι οι ηλιακές καταιγίδες ήταν πιθανό να αποτέλεσαν την αρχή για τη δημιουργία ζωής στη Γη πριν από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια.

 

Διαβάστε επίσης:

Wall Street Journal: «Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αλλάζουν τακτική μετά την αποχώρηση Μπάιντεν»

Καιρός: Φέρνει μπουρίνια ο πολικός αεροχείμαρρος – Θα έρθει σύντομα νέος καύσωνας; (LIVE)

«Θεέ μου, είναι απλά ένα παιδί» – Σοκάρουν οι μαρτυρίες εθελοντών γιατρών από την φρίκη της Γάζας

Τέμπη: Νέα έρευνα για τα 11 λεπτά της σιωπής – Η έκθεση-παρωδία της ΕΛΑΣ και το αίτημα της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μίλτος, ο Λευτέρης και τα «άλογα» της ελληνικής αποστολής

Καύσωνες στην Ελλάδα: Η φονική επέλαση του 1987 με 1.300 νεκρούς – Οι καυτοί Ιούληδες που έμειναν στην ιστορία (Photos – Video)

Καμπανάκι Ολλανδού ερευνητή για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα – Είχε προβλέψει τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter