Πρόεδρος Ιράν: «Το Ισραήλ να σταματήσει τα εγκλήματα, αλλιώς θα αντιμετωπίσει σκληρότερες αντιδράσεις»

Masoud Pezeshkian (AP Photo/Vahid Salemi)

Ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει «σκληρότερες αντιδράσεις» εάν δεν σταματήσει «τα εγκλήματά του», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν την Τετάρτη 2/10, σύμφωνα με το Al Jazeera.

«Εάν το Σιωνιστικό καθεστώς δεν σταματήσει τα εγκλήματά του, θα αντιμετωπίσει σκληρότερες αντιδράσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Ιρανός πρόεδρος, αναχωρώντας για προγραμματισμένο ταξίδι στο Κατάρ, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η δήλωση αυτή έρχεται μία ημέρα αφότου το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ, μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στον Λίβανο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε ότι «θα απαντήσει» στο Ιράν μετά την πυραυλική επίθεση.

Ο Πεζεσκιάν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο πρώτος στόχος στη Ντόχα είναι «να συζητηθούν οι διμερείς δεσμοί και να υπογραφούν συμφωνίες με την κυβέρνηση του Κατάρ». Θα παραστεί επίσης σε μια σύνοδο κορυφής για το Διάλογο Συνεργασίας στην Ασία.

Ο δεύτερος στόχος είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, «να συζητηθεί πώς οι ασιατικές χώρες μπορούν να αποτρέψουν τα ισραηλινά εγκλήματα στην περιοχή και να αποτρέψουν τους εχθρούς από το να προκαλέσουν χάος στη Μέση Ανατολή».

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Το σκάνδαλο των αποβλήτων στοιχειώνει τον επίτροπο της Κύπρου στην Ε.Ε.

Μέση Ανατολή: Η «γκρίζα» ζώνη μετά τους πυραύλους – Οι φωτογραφίες, τα βίντεο, η προπαγάνδα

«Persona non grata» για το Ισραήλ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ – Του απαγορεύει την είσοδο στη χώρα

Ετικέτες