Προ των πυλών η κακοκαιρία «Cassandra»: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν(LIVE)

Προ των πυλών είναι η κακοκαιρία «Cassandra» όπου αναμένεται να επηρεάσει την Δυτική Ελλάδα και ανατολικά – βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας από την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, ενώ σε ισχύ βρίσκεται και έκτακτο δελτιού καιρού της ΕΜΥ για αυτές τις περιοχές.

Ειδικότερα, η κύρια διαταραχή της κακοκαιρίας Cassandra περνά βόρεια της Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να μας επηρεάζει σημαντικά.

Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας αναμένεται να απασχολήσει αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας το διάστημα Παρασκευή – Δευτέρα και με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά έντονες βροχές – καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και απότομες ενισχύσεις των ανέμων.

Ο μετεωρολόγος  Κλέάρχος Μαρουσάκης αναφέρει σε ανάρτησή του πως το «Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο αυτής της κακοκαιρίας θα είναι η δυτική Ελλάδα όπως επίσης και τα ανατολικά – βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας».

Στα παραπάνω γεωγραφικά διαμερίσματα είναι πιθανό να δούμε συνολικό όγκο νερού που μπορεί να φτάνει ή και να ξεπερνά τους 100 τόνους ανά στρέμμα.
Ακολουθούν χάρτες που οπτικοποιούν όσα περιγράψαμε.
Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!
Όμορφο βράδυ σε όλες και όλους!

LIVE η εξέλιξη του καιρού:


Παρασκευή (04-10-24)

Από τις απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά το βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία την Ήπειρο, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Πιθανόν, κατά τη διάρκεια της νύχτας να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.
Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Σάββατο (05-10-24)

α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
β) Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Διαβάστε επίσης

Politico για Τζιτζικώστα: «Ο γαιοκτήμονας Επίτροπος – Η λίστα ακινήτων και τα 18.000 ευρώ από την ΕΕ για μία φάρμα»

Μέση Ανατολή: Και τώρα που θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου;

Λίβανος – ΥΠΕΞ: «Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός λίγο πριν δολοφονηθεί – Ενημερώθηκαν ΗΠΑ και Γαλλία» (Video)

Φον ντερ Λάιεν: Μετά τους λύκους υπαναχωρεί και στην προστασία των δασών προκαλώντας τους οικολόγους

Νέο γαλάζιο αντάρτικο: Μετά την ερώτηση των «11», «χτύπημα» από τους «8» – Πριν το «Street Party» στη Ρηγίλλης

Κύρτσος: Ο Νετανιάχου αποτελεί το συμπλήρωμα του θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν

Πολάκης: Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ – Δεν κατεβαίνω για να χάσω (Videos)

Συγγρού: Η στιγμή της άγριας συμπλοκής – Μπλόκαραν με τζιπ αναβάτες μηχανής και τους πυροβόλησαν (Video)

Το Τελ Αβίβ χτύπησε ξανά στο κέντρο της Βηρυτού: Τουλάχιστον έξι νεκροί – «Όχι άλλο αίμα», λέει ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Ετικέτες