Kακοκαιρία Atena: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι – 112 σε Θεσσαλία και Μακεδονία (LIVE)

Kακοκαιρία Atena: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι – 112 σε Θεσσαλία και Μακεδονία (LIVE)

Ξεκίνησε η κακοκαιρία «Αtena»η οποία επηρεάζει ήδη τη Δυτική Ελλάδα, με το 112 να ηχεί σε Θεσσαλία και Μακεδονία προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο το φαινόμενο θα διαρκέσει έως και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης.

Το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική Μεσόγειο, προκαλεί την κακοκαιρία “ATENA” στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά. Το σύστημα αυτό προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
2. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.
3. Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (10-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.
4. Από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

«Προ των πυλών η νέα κακοκαιρία – Καταιγίδες με 2.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, το πρώτο κύμα βρίσκεται προ των πυλών σε ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, που ξεκινάει από την περιοχή της Ιταλίας και ήδη ανοιχτά της Σικελίας σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες που συνοδεύονται από περίπου 2.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις. Σιγά σιγά αυτές οι καταιγίδες θα κινηθούν προς τα ανατολικά και θα απασχοληθεί το Ιόνιο και η δυτική ηπειρωτική χώρα.

 

Ήχησε το 112

Μήνυμα από το 112 έλαβαν πριν από λίγο οι κάτοικοι και όλοι όσοι βρίσκονται στη δυτική Ελλάδα, λόγω της κακοκαιρίας «ΑΤΕΝΑ».

Ειδικότερα, το 112 «ήχησε» στην Δυτική Ελλάδα προειδοποιώντας τους πολίτες για έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στις 10/09/2024, καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολοθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Στη συνέχεια,  ήχησε στην Πιερία και στη Λάρισα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών ανέφερε: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10/9). Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Προειδοποιητικό μήνυμα του «112» στάλθηκε και στους κατοίκους Θεσσαλίας και Μακεδονίας

LIVE η εξέλιξη των φαινομένων

O Καιρός από την ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10/9) στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα μέχρι τις πρωινές ώρες, από τα ξημερώματα μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Από τις προμεσημβρινές ώρες, στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία και στις Σποράδες και, από το βράδυ, στη Θράκη και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, από τα ξημερώματα μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία, από τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία και στις Σποράδες και, από το βράδυ, στη Θράκη και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις οπότε, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες – Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 5 και πρόσκαιρα, τις μεσημβρινές ώρες, έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους ισχυρά – Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα.
Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία, από τις προμεσημβρινές ώρες βαθμιαία και στην υπόλοιπη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη – Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους ισχυρά – Στη δυτική Μακεδονία, από το βράδυ, αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι 4 με 6 και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου – Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Τα φαινόμενα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά – Από το απόγευμα αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και – τοπικά – στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου – Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα – Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ.
Άνεμοι: Νότιοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα – τοπικά – έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις βραδινές ώρες – Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα – τοπικά – στα βόρεια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Τα φαινόμενα, από τα ξημερώματα μέχρι αργά το απόγευμα, προβλέπεται να είναι κατά τόπους ισχυρά – Εξασθένιση των φαινομένων προβλέπεται από το βράδυ.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης

«Λευκά» ποινικά μητρώα από… μαύρη τρύπα

Κακοκαιρία Atena: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι – Πότε ξεκινούν, πόσο θα κρατήσουν τα φαινόμενα (LIVE)

Ξανά στο εδώλιο ο Λιγνάδης – Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό για βιασμούς ανηλίκων

Χωρίς ταξί σήμερα η Αττική – 24ωρη απεργία του ΣΑΤΑ

Στην Αθήνα ο Τσεντί Οσμάν – Αυτή είναι η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
17/09/2024, 07:00
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter