Premier League: Η μπάλα πέρασε τη γραμμή αλλά το γκολ δε μέτρησε – Δείτε την επίμαχη φάση (Video)

Με… παραφωνίες ξεκίνησε ξανά η αγγλική Premier League, μετά την τρίμηνη διακοπή λόγω του κορονοϊού. Στον αγώνα της Άστον Βίλα με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ σημειώθηκε ένα από τα πλέον σκανδαλώδη -μη- σφυρίγματα από τη στιγμή που εισήλθαν οι νέες τεχνολογίες στην αγγλική λίγκα. 

Για την 28η αγωνιστική, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Ή μάλλον: Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ σκόραρε αλλά ο διαιτητής αλλά και το Goal Line Technology έδειξαν… no goal.

Ειδικότερα, ο αγώνας βρισκόταν στο 42′ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα περνάει τη γραμμή αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ καθώς στο ειδικό ρολόι του διαιτητή Μάικλ Όλιβερ, που φοράει στον καρπό και συνδέεται με το hawk-eye που τον ενημερώνει για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή, δεν δονήθηκε ποτέ.

Δείτε την επίμαχη φαση:

Η… εξήγηση 

Μετά την κατακραυγή στα Social Media, η εταιρεία Hawk-Eye, που είναι υπεύθυνη για το λογισμικό και τις κάμερες που ελέγχουν το Goal Line Technology, εξέδωσε ανακοίνωση. Ζητώντας συγγνώμη για το σημαντικό λάθος, υποστήριξε πως η στάση του σώματος του τερματοφύλακα και του αμυντικού, αλλά και το δοκάρι, δεν επέτρεψαν στις επτά κάμερες του συστήματος του Goal Line να έχουν «καθαρή» λήψη.

Ετικέτες