«Πράσινη» με €65 εκατ. η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

«Πράσινη» με €65 εκατ. η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Επενδύσεις ύψους 65 εκατ. ευρώ αποκλειστικά στην παραγωγή, με στόχο τη μετατροπή των δύο μεγάλων εργοστασίων της στην Ελλάδα σε μονάδες μηδενικών εκπομπών αέριων ρύπων, δρομολογεί για το διάστημα 2024-26 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν σε εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την παρουσίαση της Εκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης για τη διετία 2021-22, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Αλέξανδρο Δανιηλίδη να διευκρινίζει ότι το μισό των επενδύσεων αυτών, δηλαδή ποσό μεταξύ 30 και 35 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει τη μετατροπή των δύο μεγάλων εργοστασίων της εταιρείας στην Ελλάδα που βρίσκονται στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη σε ζυθοποιίες μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ως το 2030, ενώ το υπόλοιπο μισό θα δοθεί για βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις και τις γραμμές παραγωγής.

Για την εταιρεία ο πυλώνας του περιβάλλοντος είναι πρωταρχικής σημασίας, τόνισε ο κ. Δανιηλίδης, όπως δείχνουν άλλωστε τα στοιχεία που καταγράφηκαν στην Εκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για τη διετία 2021-22. Σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος ξεχωρίζουν:

• Η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% από το 2018 ως το 2022 που πέτυχε η εταιρεία και πλέον μετατρέπεται σε δέσμευση για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στην παραγωγή ως το 2030.

• Η χρήση ανανεώσιμων πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας σε ποσοστό 79,4%, η μείωση του όγκου των αποβλήτων με ανάκτησή τους κατά 99,6%, η εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, αλλά και το γεγονός ότι το 95% των φιαλών που εμπορεύεται στην αγορά επιστρέφεται.

Κοινωνία και υπευθυνότητα

Σε ό,τι αφορά τον πυλώνα της κοινωνίας, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία κατά τη διετία 2021-22 εκπόνησε και υλοποίησε δύο μεγάλα προγράμματα. Το ένα αφορούσε την αποκατάσταση δύο σχολείων στο Μαντούδι και στη Λίμνη της βόρειας Εύβοιας και τη συγχρηματοδότηση της μελέτης του πολεοδομικού σχεδίου Ιστιαίας – Αιδηψού. Το δεύτερο αφορούσε τη Θεσσαλία, όπου η εταιρεία συνεργάζεται με πολλούς παραγωγούς κριθαριού και υλοποίησε το πρόγραμμα «Νερό για το αύριο», αναδεικνύοντας λύσεις για την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Σε ό,τι αφορά τον πυλώνα της υπευθυνότητας, στο διάστημα 2021-22 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, σε συνεργασία με την Ενωση Bartenders Ελλάδος και τη ΜΚΟ Νηφάλιοι – Στην Υγειά μας, δημιούργησε την εφαρμογή «Σερβίρω Υπεύθυνα», με στόχο την πληροφόρηση των επαγγελματιών της εστίασης για τη σημασία της υπεύθυνης διάθεσης αλκοόλ, ενώ συνεχίζει να ενισχύει την κατηγορία της μπίρας χωρίς αλκοόλ με πέντε επιλογές προϊόντων.

Συμβολαιακή καλλιέργεια

Τέλος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεχίζει το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού, στο πλαίσιο του οποίου συνεργάζεται με περισσότερους από 2.000 Ελληνες παραγωγούς σε 19 νομούς της χώρας χρησιμοποιώντας 100% ελληνικό κριθάρι, εξάγοντας την πλεονάζουσα βύνη σε τρίτες χώρες και αυξάνοντας το συνολικό οικονομικό αποτύπωμά της ως άμεση οικονομική αξία που διανέμεται στην κοινωνία σε 378 εκατ. ευρώ για τα έτη 2021-22.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter