«Βόμβα» Πούτιν: Η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ακόμα και μετά από συμβατική επίθεση

«Βόμβα» Πούτιν: Η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ακόμα και μετά από συμβατική επίθεση

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν δεχόταν επίθεση από οποιοδήποτε κράτος και ότι οποιαδήποτε συμβατική επίθεση κατά της Ρωσίας από κράτος που υποστηρίζεται από πυρηνική δύναμη θα θεωρούνταν κοινή επίθεση.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε απόψε ότι προτάθηκαν ορισμένες «αποσαφηνίσεις» αναφορικά με το πυρηνικό δόγμα της Μόσχας, λέγοντας ότι η χώρα του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν δεχόταν επίθεση από κάποιο κράτος και ότι ακόμη και η επίθεση με συμβατικά όπλα, από χώρα που στηρίζεται από μια πυρηνική δύναμη, θα μπορούσε να θεωρηθεί κοινή επίθεση των δύο.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρουσία πολλών κορυφαίων αξιωματούχων, ο Πούτιν είπε ότι υποβλήθηκαν προτάσεις για την αλλαγή του πυρηνικού δόγματος και ότι θέλει να υπογραμμίσει μία από τις προτεινόμενες βασικές αλλαγές.

«Προτείνεται η επίθεση εναντίον της Ρωσίας από μη πυρηνική δύναμη, αλλά με τη συμμετοχή ή τη στήριξη μιας πυρηνικής δύναμης, να θεωρείται ως κοινή επίθεση εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε.

Η Ρωσία θα εξέταζε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν λάβει αξιόπιστες πληροφορίες ότι ξεκινά μια μαζική διασυνοριακή επίθεση από αέρος, με μαζική εκτόξευση πυραύλων, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή υπερηχητικά όπλα, πρόσθεσε.

Η Μόσχα, συνέχισε ο Πούτιν διατηρεί επίσης το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν η ίδια ή η Λευκορωσία δεχτούν επίθεση, ακόμη και με συμβατικά όπλα.

Ο Πούτιν είπε ότι οι αλλαγές αυτές είναι προσεκτικά βαθμονομημένες και ανάλογες με τις σύγχρονες στρατιωτικές απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα του.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ο Πούτιν καλωσορίζει… εκ των προτέρων τον Ερντογάν στους BRICS – Ενόψει της Συνόδου

IDF: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για «πιθανή» χερσαία εισβολή στον Λίβανο – Επιστρατεύει 2 ταξιαρχίες εφέδρων

Πιέσεις προς Ουκρανία και Δύση: Ο Πούτιν προεδρεύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τη σκιά της αναθεώρησης του πυρηνικού δόγματος

Σπάνια κοινή δήλωση ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ιράκ και Ιορδανίας: «Το Ισραήλ ωθεί την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο»

Κρεμλίνο: Ολέθριο σφάλμα το σχέδιο Ζελένσκι για εξαναγκασμό της Ρωσίας σε ειρήνη – Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση στα ανατολικά

Ευρώπη: Το αποικιοκρατικό παρελθόν και το δουλεμπόριο ευθύνονται για τις ανισότητες ακόμα και σήμερα – Έκθεση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter