Πούτιν: Αυξάνει με διάταγμα κατα 180.000 στρατιωτικούς το μέγεθος του στρατού – Εκκενώνει παραμεθόριους οικισμούς στο Κούρσκ

Πούτιν: Αυξάνει με διάταγμα κατα 180.000 στρατιωτικούς το μέγεθος του στρατού – Εκκενώνει παραμεθόριους οικισμούς στο Κούρσκ

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με διάταγμα του, έδωσε εντολή για την αύξηση του τακτικού μεγέθους του ρωσικού στρατού κατά 180.000 στρατιώτες στο 1,5 εκατομμύριο στρατιώτες. Είναι η τρίτη φορά που διευρύνει τις τάξεις του μετά την αποστολή του στρατού στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και η κίνηση εκτιμάται ότι αντανακλά την βούληση του Κρεμλίνου να συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική» επιχείρηση στην Ουρκανία για όσο χρειαστεί, κάνοντας παράλληλα επίδειξη δύναμης με πολλαπλούς αποδέκτες συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Δύσης και του ΝΑΤΟ.

Με το διάταγμα, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, ο Πούτιν δίνει εντολή να αυξηθεί το συνολικό μέγεθος των ενόπλων δυνάμεων στα 2,38 εκατομμύρια άτομα, από τα οποία το 1,5 εκατομμύριο πρέπει να είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Ο Πούτιν από το 2022 είχε δώσει δύο φορές εντολή για αυξήσεις του αριθμού των μάχιμων στρατευμάτων κατά 137.000 και 170.000 αντίστοιχα.

Επιπλέον, η Ρωσία επιστράτευσε περισσότερους από 300.000 στρατιώτες τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2022 σε μια άσκηση η οποία ώθησε δεκάδες χιλιάδες στρατεύσιμους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι δεν σχεδιάζεται προς το παρόν νέα επιστράτευση και ότι η ιδέα είναι να συνεχίσει να βασίζεται σε εθελοντές που υπογράφουν επικερδείς συμβάσεις για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Παράλληλα ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής Κούρσκ Αλεξέι Σμιρνόφ έδωσε εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι όλων των οικισμών στα διαμερίσματα Ρίλσκι και Χομούτοφσκι της επαρχίας που βρίσκονται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα.

Η περιοχή του Κουρσκ έχει μετατραπεί σε θέατρο σκληρών μαχών, μετά την εισβολή του ουκρανικού στρατού στις αρχές Αυγούστου, ο οποίος κατέλαβε εδάφη κατά μήκος των συνόρων. Τα ρωσικά στρατεύματα κατέβαλαν τις τελευταίες ημέρες προσπάθειες να απωθήσουν τις δυνάμεις του Κιέβου.

ΕΟΠΥΥ – Απάτη μαμούθ 3,5 εκατ. ευρώ: Φαρμακοποιοί και γιατροί στα κυκλώματα – Συνελήφθησαν 16 άτομα

Παραλήρημα Άδωνη: Ύβρεις κατά Πολάκη, φωνές στον Παππά που ήταν εκτός πάνελ (Videos)

Πάρτι διαφθοράς στο «Μεταξά»: Κόλαφος το πόρισμα για τον πρώην Διοικητή – Καλείται να επιστρέψει 500.000

Στοιχεία – φωτιά της Eurostat: Η Ελλάδα τρίτη χειρότερη στην ΕΕ σε υλική και κοινωνική στέρηση

Το Documento αποκαλύπτει πώς πλαστογραφούνται τα ποινικά μητρώα – Από 10.000 έως 30.000 ευρώ η τιμή

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει στον Πολάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter