Πού θα παίξουν τελικά οι Rammstein;

Πού θα παίξουν τελικά οι Rammstein;

Ποιους χώρους πρέπει να αποκλείσουμε και ποιους να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας για τη συναυλία των Γερμανών στην Ελλάδα.

Μπορεί η γενική προπώληση για τα εισιτήρια της ευρωπαϊκής περιοδείας των Rammstein να ανοίγει στις 18/10 στις 12 το μεσημέρι (από τη Δευτέρα 16/10 ξεκίνησε για τα μέλη του fan club), οι Έλληνες οπαδοί τους όμως θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων για το άστεγο μέχρι στιγμής σόου του γερμανικού συγκροτήματος στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε θα έχει ανακοινωθεί ο χώρος διεξαγωγής.

Τα σενάρια για το πού θα μπορούσε να στηθεί το εντυπωσιακό σκηνικό των Γερμανών με την κεντρική σκηνή και τους τέσσερις πυλώνες που ξερνάνε φωτιές, αναπόσπαστο κομμάτι του σόου των Rammstein εδώ και μια πενταετία, δίνουν και παίρνουν. Αν δεχτούμε ότι η περίπτωση του ΟΑΚΑ χάνει έδαφος, αφού ουδείς γνωρίζει πότε και υπό ποιο καθεστώς θα ξανανοίξει το πάλαι ποτέ καμάρι του ελληνικού αθλητισμού και με δεδομένο ότι η περιοδεία ονομάζεται «Europe Stadium Tour 2024», το μυαλό όλων πηγαίνει σε τρεις λύσεις που όμως μοιάζει απίθανο να προχωρήσουν, για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά.

Η Opap Arena αλλά και το «Γ. Καραϊσκάκης» θα μπορούσαν άνετα να φιλοξενήσουν μια τέτοια παραγωγή. Μπορεί να μην έχουν τη χωρητικότητα του ΟΑΚΑ, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι στο εξωτερικό οι Rammstein θα παίξουν σε ακόμη μικρότερα στάδια (όπως το Wörthersee Stadion στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας και η RDS Arena στο Δουβλίνο) θα μπορούσαν να είχαν αποτελέσει ακόμη και την αρχική επιλογή των διοργανωτών. Η διεξαγωγή του τελικού του Conference League την Τετάρτη 29 Μαΐου, μία μέρα πριν από την ημερομηνία της συναυλίας των Rammstein, βγάζει αυτομάτως εκτός παιχνιδιού το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, η περίπτωση του οποίου όμως θα αποκλειόταν για τον ίδιο λόγο που πιθανότατα δεν μπορεί να είναι διαθέσιμο ούτε το γήπεδο του Ολυμπιακού. Στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου όπου ο προγραμματισμός είναι άγνωστη λέξη, οι δύο ομάδες εκείνες τις μέρες είναι πολύ πιθανό να δίνουν αγώνες για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και το τελευταίο που θα ήθελαν είναι να δεσμευτεί το γήπεδό τους για τουλάχιστον μία εβδομάδα, όσο δηλαδή απαιτείται για το στήσιμο και την αποσυναρμολόγηση των σκηνικών.

Το Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο επίσης ακούστηκε ως πιθανή εναλλακτική λύση, θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανικό σκηνικό για την επιστροφή των Γερμανών στην Ελλάδα και να λειτουργήσει ως μαγνήτης για πολλούς ξένους fans. Όμως το πλάτος της σκηνής των Rammstein είναι όσο ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, μεγαλύτερο δηλαδή από το ωφέλιμο πλάτος του Καλλιμάρμαρου, κάτι που καθιστά απαγορευτική τη συγκεκριμένη επιλογή.

Τα πάρκα και η δοκιμασμένη λύση

Από την άλλη, μπορεί η περιοδεία όπως προείπαμε να ονομάζεται «Stadium Tour», όμως σε αντίθεση με το 2023, που με εξαίρεση τις συναυλίες σε Τσεχία και Ολλανδία αφορούσε αποκλειστικά και μόνο στάδια, φέτος πολλά από τα σόου είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν σε πάρκα (π.χ. Δρέσδη, Κοπεγχάγη, Βελιγράδι). Με αυτό το σκεπτικό οι Rammstein θα μπορούσαν να παίξουν στον ίδιο χώρο που έπαιξαν και την πρώτη φορά που μας επισκέφτηκαν, το 2010 στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα. Και μπορεί η ανάγκη να μην κατέβει η Ελλάδα από το τρένο των μεγάλων παραγωγών να είναι λόγος για να μπουν στην άκρη οι όποιες διαφορές, όμως πιο πιθανό είναι να δούμε τον Άδωνι με τον Πολάκη να πίνουν ρακές στα Σφακιά παρά να παραχωρηθεί ο συγκεκριμένος χώρος στη high priority.

Η πλατεία Νερού από την άλλη θα πρέπει να αποκλειστεί μόνο και μόνο λόγω χωρητικότητας, αφού με λιγότερα από 20.000 εισιτήρια δύσκολα βγαίνουν τα κουκιά.

Το Markopoulo Park, όπου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί η συναυλία των Red Hot Chili Peppers το 2020 αλλά αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού, θα ήταν ίσως μια καλή επιλογή για τους διοργανωτές. Η πρόσβαση μέσω Αττικής Οδού και Λεωφόρο Λαυρίου είναι εύκολη, ο χώρος διαθέτει τεράστια πάρκινγκ, αλλά δεν παύει να αποτελεί ρίσκο καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συρρεύσει μαζικά τόσος κόσμος όσος αναμένεται να συγκεντρωθεί σε μια τέτοια συναυλία.

Last but not least ο δοκιμασμένος συναυλιακά (Muse, Imagine Dragons κ.ά.) αίθριος χώρος του ΟΑΚΑ, ο οποίος μπορεί να ανοίξει όσο χρειαστεί ανάλογα με την πορεία της προπώλησης, φαντάζει ως η πιο λογική και πιθανή επιλογή για τον πρόσθετο λόγο ότι θα ήταν πιο εύκολη η μεταφορά της συναυλίας στο κεντρικό γήπεδο σε περίπτωση που αυτό παραδοθεί προς χρήση μέχρι τη διεξαγωγή της συναυλίας, με ή χωρίς στέγαστρο.

Οι επισκέπτες από το εξωτερικό

Η παράταση πάντως στην ημερομηνία διάθεσης των εισιτηρίων για τη συναυλία των Rammstein στην Ελλάδα δημιουργεί ένα ζήτημα καθώς πολλοί fans που θα ήθελαν να έρθουν για συναυλιακό τουρισμό κάνουν ήδη τα κουμάντα τους για άλλες χώρες, με αποτέλεσμα ο κόσμος από το εξωτερικό που σχεδίαζε να δει τους Γερμανούς ζωντανά στην Ελλάδα να μειώνεται σημαντικά. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι που επισκέπτονται τη χώρα μας με αφορμή μια μεγάλη συναυλία προέρχονται κυρίως από τη Μ. Ανατολή και δη το Ισραήλ. Πόσοι από αυτούς θα μπουν σε τέτοια διαδικασία τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία;

Ως αντίβαρο σε όλο αυτό η Ελλάδα έχει έναν μάλλον… απρόσμενο σύμμαχο, που δεν είναι άλλος από το Euro 2024. Η διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 14 Ιουλίου στα γήπεδα της Γερμανίας έχει περιορίσει σε τρεις τις πόλεις στις οποίες θα παίξουν οι Rammstein στη χώρα τους, αφού τα μεγαλύτερα στάδια είναι δεσμευμένα για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Παράλληλα, η χρονική στιγμή που το συγκρότημα θα επισκεφθεί την Ελλάδα συμπίπτει με την αρχή της τουριστικής σεζόν για τους Γερμανούς (αλλά και για άλλους κατοίκους από την κεντρική Ευρώπη), στο μυαλό των οποίων το πακέτο Rammstein και ελληνικά νησιά ή Αθήνα σε μια περίοδο που… δεν θα λιώσουν από τη ζέστη είναι παραπάνω από ελκυστικό. Ήδη στα οπαδικά φόρουμ με τους δεκάδες χιλιάδες χρήστες οι συζητήσεις για τους λόγους για τους οποίους δεν έχει ανοίξει ακόμα η διάθεση των εισιτηρίων για τη συναυλία στην Ελλάδα έχουν πάρει φωτιά, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ανοιχτά την πρόθεσή τους να περιμένουν μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

INFO
Οι Rammstein θα εμφανιστούν στην Αθηνα την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024. Ο χώρος διεξαγωγής και ο τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter