«Πού είναι το μετάλλιο;»: Η υποδοχή του χρυσού Τεντόγλου στο Ολυμπιακό Χωριό (Video)

Το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο πανηγύρισε ολόκληρη η Ελλάδα το βράδυ της Τρίτης. Ο Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» και έκανε όλη την Ελλάδα να πανηγυρίσει, κατακτώντας το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού. Με ένα άλμα 8,48 μέτρων υπερασπίστηκε το χρυσό που πήρε στο Τόκιο και έγραψε Ιστορία.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε μόλις ο δεύτερος αθλητής στην Iστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μετά τον Καρλ Λιούις που υπερασπίστηκε το χρυσό στο μήκος.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης ο χρυσός Ολυμπιονίκης επέστρεψε στο Ολυμπιακό Χωριό όπου τα μέλη της ελληνικής αποστολής, τον αποθέωσαν για την επιτυχία του.

Φυσικά, τα πειράγματα δεν έλειψαν, με τον ίδιο να ζητά από τον Καραλή να δει το μετάλλιό του. «Πού είναι το μετάλλιο», λέει με τον «Μανόλο» να του το δίνει και εκείνος να ψάχνει να βρει το όνομά του.

Ο ίδιος μπορεί να μην ήταν τόσο… ευχαριστημένος, αφού ήθελε το κάτι παραπάνω, όμως έκανε και πάλι το θαύμα του. Η απονομή του μεταλλίου θα γίνει σήμερα, Τετάρτη στις 19.30 από την ΕΡΤ, με τον ελληνικό εθνικό ύμνο να ακούγεται για πρώτη φορά στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο «φτερωτός θεός» επέστρεψε αργά το βράδυ στο Ολυμπιακό Χωριό και έγινε δεκτός από τον κολλητό και χάλκινο Ολυμπιονίκη, Εμμανουήλ Καραλή, όπως και από την Κατερίνα Στεφανίδη, που δίνει τον δικό της αγώνα σήμερα, αλλά και από την υπόλοιπη ελληνική αποστολή.

Έγινε δεκτός εν μέσω χειροκροτημάτων, με την επίσημη… υποδοχή, όπως ακούγεται στο βίντεο, να γίνει όταν πάρει και επίσημα το χρυσό μετάλλιο.

Χαμός στα Γρεβενά για τον Τεντόγλου

Στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών στήθηκε γιγαντοοθόνη για τον μεγάλο τελικό με τον κόσμο να τον αποθεώνει.

Σύμφωνα με το makthes.gr, συγγενείς, φίλοι και συντοπίτες του χρυσού Ολυμπιονίκη συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί για να στείλουν την θετική τους ενέργεια για την προσπάθεια του στο Παρίσι.

Ο δήμος Γρεβενών έχει φροντίσει να υπάρχουν κρουστά στην πλατεία και να δίνουν παλμό αλλά και ένα σόου με πυροτεχνήματα.

Γεμάτη η πλατεία στα Γρεβενά για τον Μ. Τεντόγλου