Πού είναι η μπάλα; Οέο;

Πού είναι η μπάλα; Οέο;

«Mε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα κλείνει ένας κύκλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα που τα τελευταία χρόνια και στην κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση ταυτίστηκε με την τοξικότητα, με τον διχαστικό λόγο, αλλά τελικά και με την εκκωφαντική αναποτελεσματικότητα όταν τελικά κρίθηκε να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου» δήλωνε (κομπλεξικά και σύμφωνα με το πολιτικό του μπόι) στις 29 Ιουνίου 2023 (για να μην ξεχνιόμαστε, πριν από 50 μέρες) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη δήλωση ουσιαστικά παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η δήλωση του πρωθυπουργού έγινε τέσσερις μέρες μετά τις εκλογές στις οποίες αναδείχτηκε θριαμβευτής με 41%, ενώ ο αντίπαλός του καταποντίστηκε χάνοντας 14 ποσοστιαίες μονάδες από το δικό του ποσοστό και μένοντας ξανά δεύτερος να αγναντεύει (με το κιάλι) τον πρώτο (που προηγείται με διαφορά 23%) μαχα-ραγιά (μέγα βασιλιά) Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το σπουδαιότερο –για τον le petit Koulis– γεγονός της ημέρας εκείνης ήταν η προηγηθείσα δήλωση παραίτησης της «τοξικότητας», του «διχαστικού λόγου» και της «εκκωφαντικής αναποτελεσματικότητας». Πενήντα μέρες μετά:

H χώρα πρόλαβε να καεί απ’ άκρου εις άκρον (500.000 στρέμματα μέχρι στιγμής) και ήδη να έχει έξι νεκρούς.

Η Ρόδος (που έδωσε στον μαχα-ραγιά 51%) αφανίστηκε.

Σύσσωμα τα μεγάλα ΜΜΕ της Βρετανίας κράζουν την ελληνική κυβέρνηση για την ανυπαρξία σχεδίου εκκένωσης και ασφαλούς μεταφοράς των τουριστών και ταυτόχρονα ευγνωμονούν τους κατοίκους για την αυταπάρνησή τους στη διάσωση των τουριστών.

Παρά τις επανειλημμένες και έγγραφες ενημερώσεις ακόμη και από την Ιντερπόλ, Κροάτες χούλιγκαν ναζιστές διασχίζουν τη χώρα ανενόχλητοι και σε έφοδο μαζί με Ελληνες ναζιστές στο γήπεδο της ΑΕΚ, την παραμονή διεξαγωγής αγώνα, σκορπούν τον θάνατο, ενώ η αστυνομία είναι καθολικά ανύπαρκτη και ουδείς παραιτείται.

Ο «αντ’ αυτού» Βορίδης εξηγεί ότι ο υπουργός ΠροΠο Γ. Οικονόμου δεν φέρει ευθύνη γιατί είναι «δέκα μέρες στο υπουργείο» (πρόωρος και εκτός θερμοκοιτίδας), λες και μέχρι να ενημερωθεί ο Οικονόμου το μπάχαλο και οι δολοφονίες δεν τον βαρύνουν με πολιτική ευθύνη ή λες και πριν από τον Οικονόμου κυβερνούσε κάποιο άλλο κόμμα που παρέδωσε «καμένη γη».

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο πρωθυπουργός είναι κυριολεκτικά άφαντος αλλά κανείς (πρώτα τα ΜΜΕ) δεν τον αναζητά, ενώ αντίθετα όλοι αναρωτιούνται πού είναι ο «τοξικός», «διχαστικός» και «εκκωφαντικά αναποτελεσματικός» παραιτηθείς από αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Θυμίζει την ομάδα που παίζει ντέρμπι στην έδρα της και ενώ ο αντίπαλός της έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, με απουσία των οπαδών του, με τιμωρία των μισών ποδοσφαιριστών και του κορυφαίου και αρχηγού του, η ίδια κατορθώνει στα πρώτα λεπτά του αγώνα να χάνει με απανωτά αυτογκόλ.

Πού είναι η μπάλα; Οέο;

Ρωτάει ο Κ. Ζαχαριάδης τον δήμαρχο Αθηναίων εάν συμφωνεί που η κυβέρνηση επέτρεψε την κάθοδο Κασιδιάρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον δήμο αν και στις εθνικές την είχε απαγορεύσει. Προφανώς και θέλει τις ψήφους του Κασιδιάρη χωρίς τον Κασιδιάρη, αλλά δεν θα το πει ούτε θα το χορέψει… ζεϊμπέκικο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter