Πόθεν έσχες: Προς νέα παράταση ο χρόνος υποβολής των δηλώσεων

Πόθεν έσχες: Προς νέα παράταση ο χρόνος υποβολής των δηλώσεων

Ενώ η συζήτηση για τα πόθεν έσχες των πολιτικών έχει φουντώσει, καθώς πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές και οι Ελληνες περιμένουν να δουν το πόθεν έσχες τουλάχιστον του πρωθυπουργού, όπου πρέπει να έχουν προστεθεί τα νέα ακίνητα στο Ζαγόρι -και ίσως να έχουν αφαιρεθεί ακίνητα που έχουν πουληθεί- η κυβέρνηση κάνει την έκπληξη και ετοιμάζεται να δώσει νέα παράταση στην υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες.

Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να δοθεί νέα, πιθανά τρίμηνη, παράταση για την υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και οικονομικών συμφερόντων. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εκπνέει κανονικά την 30ή Ιουνίου 2024.

Την ίδια ημερομηνία, δηλαδή 30/6/2024, εκπνέει και η προθεσμία των αρχικά υπόχρεων υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες (όσων δηλαδή για πρώτη φορά πρέπει να καταθέσουν δηλώσεις). Οι αρχικά υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων είναι της χρονικής περιόδου από 28/2/2023 έως 31/3/2024.

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία που είχε έρθει στη Βουλή είχε παραταθεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων μέχρι και το τέλος Ιουνίου ώστε να παρουσιαστεί καινούργια ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία θα ενημερωνόταν αυτόματα. Ομως, σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι δηλώσεις πάνε προς νέα παράταση.

Το μήνυμα στην ιστοσελίδα για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης έτους 2023 (χρήση 2022) αναφέρει χαρακτηριστικά: Η υποβολή των ετήσιων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης έτους 2023 (χρήση 2022), θα γίνει στην νέα εφαρμογή ΠΟΘΕΝ που θα ενσωματώνει τις προβλέψεις του ν.5026/2023. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την διάθεση της νέας εφαρμογής ΠΟΘΕΝ, καθώς και για την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων αυτών.

Υπενθυμίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση ζητήσει από την κυβέρνηση να ανοίξει η πλατφόρμα του πόθεν έσχες. «Προκαλώ τον πρωθυπουργό της χώρας να ανοίξει αύριο το πρωί την ηλεκτρονική πλατφόρμα να πάμε να καταθέσουμε και οι δύο τα πόθεν έσχες μας για όλο το 2023. Σας οφείλει δύο χρόνια ο πρωθυπουργός. Όχι παιχνιδάκια μαζί μου, κ. Μητσοτάκη» είχε αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Διαβάστε επίσης:

Πύραυλος οι τιμές στην ενέργεια – Μεθοδική επιχείρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη «να πάρουν φωτιά» καύσιμα και ρεύμα

Σκάνδαλο υποκλοπών: Πώς η αντισυνταγματική σύνθεση της ΑΔΑΕ οδηγεί σε συγκάλυψη

Porsche και ψέματα από την υφυπουργό που «μάρσαρε» σε περιοδεία στη Λέσβο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter