ΠΟΘΑ για τον θάνατο του 19χρονου στη Βέροια-Είχαμε στείλει επιστολές επισημαίνοντας τους κινδύνους

ΠΟΘΑ για τον θάνατο του 19χρονου στη Βέροια-Είχαμε στείλει επιστολές επισημαίνοντας τους κινδύνους

Την οδύνη της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου Γιάννη που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική.

Με επιστολή τους στους υπουργούς, Θεόδωρο Λιβάνιο, Λίνα Μενδώνη και Νίκη Κεραμέως η ΠΟΘΑ επισημαίνει την ανεπάρκεια της πολιτείας σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους ψυχαγωγίας, θεάματος και ακροάματος και αφορούν τόσο τους εργαζόμενους όσο και το κοινό.

Αυτό που υπογραμμίζουν στην επιστολή τους είναι η επιτακτική ανάγκη να θεσμοθετηθούν κανόνες και πρωτόκολλα που θα βρίσκονται πάνω από το κέρδος και την ελλιπή κρατική λειτουργία: «Η διαρκής πίεση για όλο και πιο φαντασμαγορικές και ταυτόχρονα κερδοφόρες δραστηριότητες έχει οδηγήσει σε κατάρρευση των πρωτοκόλλων ασφαλείας, η οποία σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη ελέγχων αυξάνει κατακόρυφα τον καθημερινό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι καλλιτέχνες και το κοινό. Δυστυχώς η πραγματικότητα επιβεβαιώνει τις δικαιολογημένες και διαρκείς ανησυχίες μας και η αδιαφορία και η ελλιπής κρατική λειτουργία και πρόνοια κοστίζει ζωές».

Οι Επιστολές που καίνε την Κυβέρνηση

Στις 15 Ιανουαρίου 2020 είχαν στείλει επιστολή-καταγγελία στον τότε Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, στην Υπουργό Πολιτισμού  Λίνα Μενδώνη  και στον τότε Υπουργό Εργασίας  Ιωάννη Βρούτση, δηλώνοντας την αποχώρησή της Ομοσπονδίας από το Πρωτοβάθμιο και το Δευτεροβάθμιο συμβούλιο επιθεώρησης χώρων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων χωρίς όμως να λάβουν καμία απάντηση.

Το ίδιο συνέβη και στις 8 Νοεμβρίου 2023 αλλά και μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, στις 27 Ιουνίου 2024. Σε όλες τις επιστολές της η Ομοσπονδίας δεν έλαβε απολύτως καμία απάντηση.

Ακολουθεί η επιστολή:

ΠΡΟΣ:

  • ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  Κο  ΘΕΟΔΩΡΟ ΛΙΒΑΝΙΟ.
  • ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  Κα ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ.
  • ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ   Κα ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ.
  • ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  Κο  ΙΑΣΟΝΑ ΦΩΤΗΛΑ.
  • ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Κυρίες  –  Κύριοι,

Αρχικά  θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους οικείους του 19χρονου από τη Βέροια, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν έσπασε το παιχνίδι με τις περιστρεφόμενες καρέκλες σε χώρο ψυχαγωγίας (Λούνα Παρκ) στη Χαλκιδική.

Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια την ανεπάρκεια της πολιτείας σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους ψυχαγωγίας, θεάματος και ακροάματος και αφορούν τόσο τους εργαζόμενους όσο και το κοινό.

Όμως παρά τα πολυάριθμα διαβήματά μας προς τους αρμόδιους φορείς, δεν εισπράξαμε τίποτε περισσότερο από την πλήρη αδιαφορία των υπευθύνων.

Στις 15/01/2020 αποστείλαμε επιστολή – καταγγελία και δήλωση αποχώρησης της Ομοσπονδίας μας από το Πρωτοβάθμιο και το Δευτεροβάθμιο συμβούλιο επιθεώρησης χώρων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στον τότε Υπουργό Εσωτερικών  Κο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, στην Υπουργό Πολιτισμού  Κα Λίνα Μενδώνη  και στον τότε Υπουργό Εργασίας  Κο Ιωάννη Βρούτση. Την ίδια επιστολή κοινοποιήσαμε και στον τότε Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού  Κο Νικόλα Γιατρομανωλάκη, στην τότε  Γενική Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας Κα Άννα Στρατινάκη καθώς και στις Περιφέρειες και στους Δήμους, όπου έχουν την ευθύνη συγκρότησης πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων Συμβουλίων Επιθεώρησης χώρων Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων, χωρίς να λάβουμε καμία απολύτως απάντηση, ούτε υπήρξε καμία αντίδραση από τη μεριά τους.

Υπενθυμίζουμε τις επιστολές που αποστείλαμε στις 8/11/2023 προς την τότε Υπουργό Εσωτερικών  Κα Νίκη Κεραμέως, στην Υπουργό Πολιτισμού  Κα Λίνα Μενδώνη, στον τότε Υπουργό Εργασίας  Κο Άδωνι Γεωργιάδη, στον τότε Υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού  Κο Χρίστο Δήμα, στην Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού  Κα Ελένη Δουνδουλάκη  και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας. Την ίδια επιστολή κοινοποιήσαμε και στην Επιθεώρηση Εργασίας-Τμήμα Υγείας και Ασφάλειας, στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Υπενθυμίζουμε επίσης και την επαναληπτική επιστολή μας στις 27/6/2024 μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Πολάκης: Είχε το θράσος να με πάρει τηλέφωνο

Ο Πολάκης επανέρχεται, ζητάει εξηγήσεις από τη Λινού και παρέμβαση εισαγγελέα

Αρνείται η Λινού ότι ανεξάρτητη εταιρία ερευνά το ινστιτούτο της – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολάκης για την ανεξάρτητη έρευνα στο ινστιτούτο της Λινού: «Δουλευόμαστε ψιλό γαζί…»

Επιστολή 184 μελών του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή της Αθηνάς Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας – Όλα τα ονόματα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter