Πόσο ικανοποιημένος αισθάνεται πλέον ο Μητσοτάκης; 150 σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα μετά τις φωτιές στην Αττική

Πόσο ικανοποιημένος αισθάνεται πλέον ο Μητσοτάκης; 150 σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα μετά τις φωτιές στην Αττική

Στις 13 Αυγούστου, λίγες ώρες μετά το σβήσιμο της μεγάλης φωτιάς που έκαψε τη ΒΑ Αττική, ο πρωθυπουργός παρουσιαζόταν ικανοποιημένος κατά τη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης αφενός για τα αντανακλαστικά της Πολιτικής Προστασίας και αφετέρου για το ότι είχαν καταστραφεί λιγότερα από 100 σπίτια.

Δείτε επίσης: Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης από την πυρόσβεση και το γεγονός ότι έχουν καεί… λιγότερα από 100 σπίτια

«Προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι, με τις συνθήκες δυστυχώς να γίνονται όλο και δυσκολότερες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον βελτιωμένο συντονισμό μεταξύ των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, κάτι που, όπως πρόσθεσε, αποτελεί κατάκτηση για τη λειτουργία του κράτους και των δομών του.

«Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη σε όσους χειρίζονται την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναέριων μέσων» τόνισε, με την ενημέρωση που παρείχαν στους διαπιστευμένους συντάκτες συνεργάτες του πρωθυπουργού να ολοκληρώνεται με την επισήμανση πως λιγότερα από 100 σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Η πρώτη διάψευση

Τη Δευτέρα ήρθε η πρώτη πρωθυπουργική διάψευση. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ανέφερε πως σε εννέα Δήμους , διενεργήθηκαν 277 αυτοψίες σε κτίρια, εκ των οποίων 242 σε κατοικίες, 28 σε αποθήκες, 3 σε δημόσια κτίρια και 4 σε επαγγελματικούς χώρους.

«Από αυτές τις αυτοψίες έχει προκύψει πως 146 κατοικίες χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς χρήση και κατεδαφιστέες («κόκκινες») και προσωρινά ακατάλληλες προς χρήση που απαιτούν επισκευαστικές εργασίες («κίτρινες»), με την κατανομή στις δύο κατηγορίες να είναι 55 και 91 αντίστοιχα. Επίσης, 96 κατοικίες χαρακτηρίζονται – μετά και τη διενέργεια των αυτοψιών – ως κατάλληλες για χρήση («πράσινες») με κάποιες – ενδεχομένως – ελαφριές ζημιές» σημειωνόταν στην ανακοίνωση, η οποία απείχε κατά πολύ απ΄ όσα διέρρεε το Μέγαρο Μαξίμου λίγες μέρες νωρίτερα.

Το δεύτερο «χτύπημα»

Με τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο δημαρχείο Πεντέλης να βρίσκεται σε εξέλιξη, το υπουργείο του Βασίλη Κικίλια έδωσε στη δημοσιότητα τα «μέτρα πλαισίου κρατικής αρωγής» για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αττική την 11η Αυγούστου. Από το σχετικό γράφημα αποδεικνύεται πως μετά από 312 αυτοψίες, 150 σπίτια (δεν συνυπολογίζονται οι τέσσερις κατεστραμμένες ή ακατάλληλες οικίες στα Μέγαρα) στους Δήμους της ΒΑ Αττικής είτε κρίθηκαν ακατάλληλα για χρήση (κίτρινα) είτε κατεδαφιστέα (κόκκινα), αποδεικνύοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης ψευδόταν συνειδητά στις 13/8 ή έγινε δέκτης λανθασμένων στοιχείων από υφισταμένους του, κάτι που, επίσης, σημαίνει πως αδυνατεί να τοποθετήσει κατάλληλους ανθρώπους σε κρίσιμα πόστα.

Το γράφημα:

 

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο στη Σικελία: Και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International ανάμεσα στους αγνοούμενους

Συνάντηση Μπλίνκεν με Σίσι για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα – «Να είναι αρχή αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους»

Γάζα: Ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο που λειτουργούσε ως καταφύγιο αμάχων – Πάνω από 10 νεκροί

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter