Πόση ακόμη «τεκμηρίωση» αναζητεί ο κ. Οικονόμου!

Πόση ακόμη «τεκμηρίωση» αναζητεί ο κ. Οικονόμου!

Ξεπερνώντας τις (για μια ακόμη φορά) ύβρεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, προφανώς με εντολή Μητσοτάκη, ίσως αξίζει να σταθούμε λίγο παραπάνω στην παραδοχή του ότι «Λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμία δημόσια αρχή»!

Γιατί όμως ο κ. Οικονόμου προχωρά στην παραδοχή ότι κάποιοι (ποιοι αλήθεια και ποιους παρακολουθούν) χρησιμοποιούν στη χώρα μας το παράνομο λογισμικό; Διότι γνωρίζει ότι η λίστα που αποκαλύψαμε είναι αληθινή και απλά επιχειρεί να βγάλει από το κάδρο το Μαξίμου του Κυριάκου Μητσοτάκη και να μεταφέρει την ευθύνη σε κάποιο άγνωστό και σκοτεινό κέντρο. Λες και η Κυβέρνηση δεν φέρει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι κάποιοι παρακολουθούν το μισό υπουργικό συμβούλιο, τους συγγενείς τους, την οικονομική ελίτ της χώρας και τους δημοσιογράφους!

Το χρονικό των παρακολουθήσεων  

Αλλά πάμε να θυμηθούμε μερικές χρήσιμες ημερομηνίες (τις πιο σημαντικές) και κυρίως να δούμε πόσο «πλεονάζουνοι αφηγήσεις» και «απουσιάζουν τα στοιχεία» όπως είπε ο κ. Οικονόμου για τις αποκαλύψεις του Documento:

Στις 9 Ιουλίου του 2019, δύο ημέρες δηλαδή μετά τις εκλογές, με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη ημέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υπάγονται στον Πρωθυπουργό τόσο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών όσο και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης!

Στις 9 Αυγούστου ο Κυριάκος Μητσοτάκης διορίζει επικεφαλής στην ΕΥΠ τον Παναγιώτη Κοντολέων ένα πρόσωπο που δεν διέθετε νομικές γνώσεις και δεν είχε καμιά επαγγελματική εμπειρία ή βαθιά γνώση σχετική με την εξωτερική πολιτική προκαλώντας πολλές απορίες ακόμη και εντός του περίφημου επιτελικού του κράτους που διαφήμιζε την «αριστεία».

Μάλιστα στις 30 Αυγούστου η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τροπολογία – σκάνδαλο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τα διπλώματα οδήγησης, άλλαξε τα προσόντα που πρέπει να έχει ο διοικητής της ΕΥΠ, προκειμένου να μην απαιτείται πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών τον οποίο εν διέθετε ο κ. Κοντολέων!

Στις 31 Μαρτίου του 2021 η Κυβέρνηση Μητσοτάκη περνά τροπολογία στη Βουλή που απαγορεύει στον κάθε Έλληνα πολίτη να πληροφορηθεί από την αρμόδια αρχή, από την αρχή διασφάλισης απορρήτου Επικοινωνιών δηλαδή, το γεγονός ότι έχει παρακολουθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας

Στις 12 Ιουλίου του 2021 ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης λαμβάνει ένα SMS από ένα κινητό στο οποίο του έλεγε «Θανάση το γνωρίζεις αυτό;» το οποίο παρέπεμπε σε ένα λινκ με αποτέλεσμα να το ανοίξει και να επιμολυνθεί. Το ίδιο λινκ στάλθηκε 3 μήνες μετά στον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά  από διαφορετικό νούμερο κινητού τηλεφώνου.

Τον Απρίλιο του 2022 ο δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι έχει πέσει θύμα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου την οποία διαπίστωσε η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Τορόντο! Ο ίδιος μάλιστα αναγκάζεται στις 16 Αυγούστου να μεταβεί στον Άρειο Πάγο προκειμένου να μεταβιβάσει και επισήμως τις καταγγελίες του περί παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου από την ΕΥΠ αφού μέχρι τότε ουδείς συγκινήθηκε από τις καταγγελίες του.

Στις 26 Ιουλίου του ίδιου χρόνου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Ν. Ανδρουλάκης καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator. Ο κ. Ανδρουλάκης έμαθε για την προσπάθεια παρακολούθησης του κινητού του από σχετική έρευνα του ευρωκοινοβουλίου και όχι από κάποια έρευνα στην ημεδαπή.

Στις 5 Αυγούστου του 2022 αποκαλύπτεται και πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε, για «λόγους εθνικής ασφάλειας», τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2021. Την περίοδο εκείνη ο κ. Ανδρουλάκης διεκδικούσε την προεδρία του Κινήματος. Μάλιστα η περίοδος συμπίπτει απόλυτα με την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του από το Predator (Σεπτέμβριος).

Μάλιστα όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών στην Εξεταστική Επιτροπή Χρήστος Ράμμος το αρχείο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη καταστράφηκε με εντολή του Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, την ίδια μέρα (σημ. 29 Ιουλίου) που οι δικηγόροι του Προέδρου του Κινήματος διαβίβασαν την καταγγελία του για το Predator στην ανεξάρτητη αρχή!

Τελικά την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2022 ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υποβάλει την παραίτησή του μαζί με τον μέχρι τότε διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Στις 2 Σεπτεμβρίου συγκροτείται και επισήμως σε σώμα η εξεταστική επιτροπή της βουλής, για τις υποκλοπές. Η Επιτροπή συνεδριάζει σε πέπλο μυστηρίου λόγω της Κυβερνητικής θέσης περί εθνικού απορρήτου ενώ από την ελλιπή λίστα μαρτύρων εξαιρέθηκαν –εκτός του πρωθυπουργού– ο γενικός γραμματέας (και ανιψιός του Κ. Μητσοτάκη) Γρηγόρης Δημητριάδης, ο δημοσιογράφος και θύμα των υποκλοπών Θανάσης Κουκάκης, οι αρμόδιοι εισαγγελείς της ΕΥΠ, τα στελέχη της υπηρεσίας που ζήτησαν την παρακολούθηση και αρκετοί άλλοι. Στις 30 Σεπτεμβρίου η κυβερνητική πλειοψηφία κλίνει άρον άρον τις εργασίες της Επιτροπής.

Στις 13 Οκτωβρίου καταθέτεται, στον πρόεδρο της Βουλής, το πόρισμα τις εξεταστικής. Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος δηλώνει περιχαρής ότι οι καταγγελίες «κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος» και ότι από τα στοιχεία «δεν προέκυψε καμία σύνδεση μεταξύ του Predator και κυβερνητικών υπηρεσιών, πολύ περισσότερο με την ΕΥΠ. Όλες οι επισυνδέσεις ήταν νόμιμες»!

Στις 2 Νοεμβρίου έρχεται στην Ελλάδα έρχεται στην Ελλάδα η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, PEGA προκειμένου να διερευνήσει αναφορές για παράνομη χρήση spyware εναντίον πολιτών.

Δύο ημέρες μετα, την περασμένη Παρασκευή, σε σχετική συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα, τα μέλη της ζητούν να διαλευκανθεί η πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων πριν από τις εθνικές εκλογές, ενώ όπως αποκάλυψαν, οι αρχές δεν τους έδωσαν πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα και πληροφορίες με αποτέλεσμα να μην έχουν τη συνολική εικόνα και να αναχωρούν με ερωτήματα τονίζοντας μάλιστα ότι πολλά κομμάτια του παζλ οδηγούν σε κυβερνητικούς κύκλους, όπως τον τέως γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού τον κ. Δημητριάδη!

Στο σημερινό του φύλλο (Κυριακή 6/11) το Documento δημοσιεύει τα ονόματα όσων παρακολουθούνταν με το παράνομο λογισμικό δημοσιεύοντας μάλιστα και τέσσερα link με κακόβουλο λογισμικό που έλαβε ο επιχειρηματίας Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος ήταν στον κατάλογο παρακολούθησης.

Στο μεσοδιάστημα μεγάλες εφημερίδες, όπως η «Καθημερινή» και το «Βήμα» αποκάλυψαν ότι παρακολουθούνταν και άλλοι πολιτικοί (από τη ΝΔ) αλλά και ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης!

Και ποια είναι η αντίδραση της «ανεξάρτητης Δικαιοσύνης απέναντι σε όλα τα παραπάνω; Να θυμίσουμε απλά ότι εδώ και μήνες βρίσκονται ανοιχτές δύο ξεχωριστές δικογραφίες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το θέμα των παρακολουθήσεων, ενώ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος διενεργεί έρευνα για το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία των παρακολουθήσεων στους παρακολουθούμενους και όχι για την ουσία του σκανδάλου!

Μετά από όλα τα παραπάνω πιστεύει πραγματικά κανείς ότι οι αποκαλύψεις που γίνονται στερούνται τεκμηρίωσης και είναι προϊόν «χυδαιολογίας» και «ρεμβασιστικής» διάθεσης απέναντι στο πρόσωπο του πρωθυπουργού;

Documento Newsletter