Πως να κάνετε δωρεάν self test για τον καρκίνο παχέος εντέρου – Η διαδικασία

Πως να κάνετε δωρεάν self test για τον καρκίνο παχέος εντέρου – Η διαδικασία

Το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου απευθύνεται σε όλους τους πολίτες 50-69 ετών που διαθέτουν ΑΜΚΑ, είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι.

Το self test αποκαλύπτει τον κίνδυνο για καρκίνο παχέος εντέρου. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, εντοπίζονται έγκαιρα οι αδενωματώδεις πολύποδες ή η πιθανή νεοπλασία, με την δωρεάν διενέργεια κολονοσκόπησης.

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται μόνο όσοι έχουν ήδη διαγνωσθεί με αδενωματώδεις πολύποδες του παχέος εντέρου, με καρκίνο του παχέος εντέρου, με φλεγμονώδη νόσο του παχέος εντέρου, με σύνδρομο Λιντς, με οικογενή αδενωματώδη πολυποδίαση και με κληρονομικό καρκίνο του εντέρου.

Το Πρόγραμμα Πρόληψης περιλαμβάνει δωρεάν:

Προμήθεια self-test από Συνεργαζόμενο Φαρμακείο
Προμήθεια δεύτερου self-test από Συνεργαζόμενο Φαρμακείο σε περίπτωση άκυρου αποτελέσματος του πρώτου
Επίσκεψη σε Γαστρεντερολόγο για κλινική αξιολόγηση σε περίπτωση θετικού self-test
Προμήθεια καθαρτικού από το Συνεργαζόμενο Φαρμακείο σε περίπτωση κολονοσκόπησης
Εξέταση κολονοσκόπησης από τον Γαστρεντερολόγο κατόπιν θετικού self-test και έγκρισης του ίδιου. Σε περίπτωση ευρημάτων κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης γίνεται αφαίρεση όταν είναι εφικτή και δειγματοληψία βιοψίας.
Διενέργεια Βιοψίας

Οι δικαιούχοι του προγράμματος που έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, θα λαμβάνουν σταδιακά το άυλο παραπεμπτικό για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Εκείνοι που δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, μπορούν με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εκάστοτε εξέταση του προγράμματος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Δεν χρειάζεται καμία συνταγογράφηση, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν έτοιμο το παραπεμπτικό τους και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να κλείσουν το ραντεβού τους, εύκολα και γρήγορα.

Διαβάστε επίσης

Αναβαθμίζεται σε «τσάρο» ο Γιώργος Πιτσιλής – Υποχώρηση Χατζηδάκη στα φιλοδωρήματα και μισές αλήθειες για το τέλος επιτηδεύματος

ΕΔΔΑ: Τον «μπέρδεψαν» με άλλο, κρατήθηκε για 168 ημέρες και αρνήθηκαν να του δώσουν αποζημίωση – Στο προσκήνιο ξανά το ΑΤ Ομόνοιας

Φρίκη στον Ορχομενό: Ασέλγησε σε βάρος ηλικιωμένης με άνοια – Ο γιός της είδε live την κακοποίηση

Πώς η Χεζμπολάχ «τρύπησε» το Iron Dome του Ισραήλ – Τι είναι τα «έμμεσα πυρά»

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα με φόντο το Αιγαίο

Απίστευτη δήλωση του «γαλάζιου» Σιμόπουλου: «Τιμούμε τον Μεταξά» (Video)

«57 θέματα για τα Τέμπη σε 57 λέξεις»: Η πρωτοβουλία ιδιαίτερου συμβολισμού από τον αδερφό του αδικοχαμένου Βάιου

Μετά τη Ρηγίλλης Καραμανλής-Σαμαράς γυρίζουν πάλι την πλάτη στον Μητσοτάκη – Συναντήθηκαν με πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ

Ασλανίδης: 1.200.000 μπήκαν στο live streaming της συναυλίας για τα Τέμπη και η ΈΡΤ έδειξε λίγα δευτερόλεπτα την εξέδρα (Audio)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter