Πώς μπορεί να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή μετά την παραίτηση Ηλιόπουλου

Πώς μπορεί να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή μετά την παραίτηση Ηλιόπουλου
EUROKINISSI

Μετά από μήνες φημών, τελικά ο Όθων Ηλιόπουλος παραιτείται από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων που έχει στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος λέει πως παραιτείται «υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη».

Όμως αυτό φαίνεται πως είναι δύσκολο να γίνει, διότι για να πάει η έδρα στον Στέφανο Κασσελάκη πρέπει να παραιτηθούν οι πρώτοι 5 επιλαχόντες.

Πρώτη επιλαχούσα είναι η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ µετά την παραίτηση Τσίπρα και όλα δείχνουν πως θα παραχωρούσε τη θέση της.

Ακολουθεί ο Μιχάλης Καλογήρου, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Τρίτη επιλαχούσα είναι η πολιτική µηχανικός δρ Τζένη Λειβαδάρου.

Τέταρτος επιλαχών είναι ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, ο οποίος είχε πει στο Documento τον χειμώνα ότι δεν επιθυμούσε να γίνει βουλευτής (το καλοκαίρι κατέβηκε υποψήφιος με τον ΚΟΣΜΟ του Κόκκαλη).

Πέµπτη επιλαχούσα είναι η νοµικός Ζωρζέττα Λάλη. Και εδώ είναι που μάλλον µπαίνει το µπλόκο… Η ίδια ανήκει πλέον στη Νέα Αριστερά και τον χειμώνα αποκάλυψε ότι µίλησε τηλεφωνικά µε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «σε φιλικό επίπεδο» και του γνωστοποίησε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Οπότε, με αυτά τα δεδομένα, για να ανοίξει η πόρτα της Βουλής για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τον Οθ. Ηλιόπουλο θα πρέπει να παραιτηθούν οι 4 πρώτοι επιλαχόντες και κάποιος από τους Ευάγγελο Αποστολάκη και Ελενα Ακρίτα, κάτι που δεν θεωρείται πιθανό. Συν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε µία έδρα αφού θα έµπαινε στο κοινοβούλιο και η Ζωρζέττα Λάλη…

Υπάρχει και μια ερμηνεία, που λέει πως αν παραιτηθεί ένας βουλευτής Επικρατείας από την Ομογένεια, τότε τη θέση του παίρνει άλλος υποψήφιος από την Ομογένεια, όμως και αυτό το σενάριο θεωρείται σχεδόν απίθανο να υλοποιηθεί.

Υψηλόβαθμες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ λένε στο Documento πως δεν έχει γίνει καμία κρυφή συνεννόηση, ούτε έχει ζητηθεί σε κάποιον να παραιτηθεί.

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 100 νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς του Ισραήλ εναντίον σχολείου στη Γάζα

Μαρτύριο της σταγόνας στην Ηλεία – Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες

«Πήγα στο δάσος επειδή επιθυμούσα να ζήσω συνειδητά»

Πάρτο Ελίζα και κάν’ το κορνίζα!

Έως τις 2 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter