Πώς μπορεί η Εθνική να προκριθεί στα προμιτελικά – Όλα τα σενάρια

Πώς μπορεί η Εθνική να προκριθεί στα προμιτελικά – Όλα τα σενάρια

Η Ελλάδα επέστεψε από το -14, πάλεψε για την ανατροπή απέναντι στους Ισπανούς, αλλά τα σουτ δεν μπήκαν στο τέλος. Αποτέλεσμα ήταν η γαλανόλευκη να γνωρίσει την ήττα με 84-77 γεγονός που δυσκολεύει ιδιαίτερα την υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού Τουρνουά.

Διαβάστε σχετικά: Ισπανία – Ελλάδα 84-77: Πικρή ήττα, ηρωική προσπάθεια (Videos)

Πλέον, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη βρίσκεται στην τελευταία θέση του Α’ Ομίλου και οι όποιες πιθανότητες πρόκρισης δεν περνούν αποκλειστικά από το χέρι της. Κι αυτό γιατί θα πρέπει αρχικά ο Καναδάς να επικρατήσει σήμερα της Αυστραλίας στο άλλο ματς του Ομίλου ώστε η Εθνική να διατηρηθεί ζωντανή.

Σε διαφορετική περίπτωση, το ταξίδι της γαλανόλευκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ολοκληρωθεί μετά το ματς της Παρασκευής κόντρα στην Αυστραλία (14:30, ΕΡΤ 1).

Τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική

  • Εάν ο Καναδάς νικήσει σήμερα την Αυστραλία, η Ελλάδα θα πρέπει να επικρατήσει με τη σειρά της στο παιχνίδι της Παρασκευής.
  • Η πρόκριση θα «κλειδώσει» εάν η Ελλάδα επικρατήσει της Αυστραλίας των NBAer με διαφορά 10+ πόντων και ηττηθεί η Ισπανία από τον Καναδά. Τότε θα τερματίσει 2η.
  • Εάν η Ελλάδα επικρατήσει με διαφορά 3 έως 9 πόντων και ηττηθεί η Ισπανία από τον Καναδά, τότε θα τερματίσει και θα αναμένει τα άλλα αποτελέσματα για να δει εάν υπερτερεί από τις άλλες ομάδες που θα τερματίσουν στην ίδια θέση.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα επικρατήσει με 2 πόντους της Αυστραλίας και ηττηθεί η Ισπανία από τον Καναδά, τότε θα αποκλειστεί, καθώς θα μείνει εκτός στην τριπλή ισοβαθμία λόγω της διαφοράς πόντων.

Υπενθυμίζεται ότι στην προημιτελική φάση προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες των τριών ομίλων αλλά και οι δύο καλύτερες τρίτες. 

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα

  • Ισπανία – Ελλάδα 84-77
  • Αυστραλία – Καναδάς (14:30)

3η Αγωνιστική (2/8)

  • Αυστραλία – Ελλάδα (14:30)
  • Καναδάς – Ισπανία (18:15)

Η βαθμολογία

Ισπανία 1-1 (-5)
Καναδάς 1-0 (+7)
Αυστραλία 1-0 (+14)
Ελλάδα 0-2 (-14)

Διαβάστε σχετικά: Ισπανία – Ελλάδα: Η στιγμή που τραυματίστηκε ο Ρούντι στο κεφάλι – Πήγε υποβασταζόμενος στα αποδυτήρια (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter