Πορτογαλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα – Ερευνάται από την Εισαγγελία

Πορτογαλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα – Ερευνάται από την Εισαγγελία

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα υπέβαλε την παραίτησή του την Τρίτη, μετά την έφοδο της αστυνομίας στην επίσημη κατοικία του στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν την επίσημη κατοικία του Κόστα και συνέλαβαν τον αρχηγό του επιτελείου του, Βίτορ Εσκάρια, δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ο γενικός εισαγγελέας της Πορτογαλίας.

Διαβάστε επίσης: Πορτογαλία: Σκάνδαλο στην «πόρτα» του πρωθυπουργού, Αντόνιο Κόστα

Σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε από την πορτογαλική Εισαγγελία, ο Κόστα —ο οποίος είναι πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2015— ερευνάται και ο ίδιος ως μέρος της έρευνας. Η έρευνα συνδέεται με προγράμματα εξερεύνησης λιθίου στο βόρειο τμήμα της χώρας και ένα μεγάλο έργο πράσινου υδρογόνου.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Κόστα έχει υποστηρίξει με ενθουσιασμό πολυάριθμα προγράμματα εξόρυξης λιθίου σε διάφορες περιοχές της Πορτογαλίας ως μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της ΕΕ να εξασφαλίσει κρίσιμες πρώτες ύλες, αλλά αυτά τα έργα έχουν βυθιστεί σε διαμάχες λόγω της χαμηλής ποιότητας των στοιχείων που πρόκειται να εξορυχθούν και τη δυσανάλογη περιβαλλοντική ζημία που αναμένεται από τις εργασίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter