«Πόρτα» από Ιρλανδούς κυανόκρανους του ΟΗΕ στο Ισραήλ – Αρνήθηκαν να φύγουν από τα σύνορα του Λιβάνου

«Πόρτα» από Ιρλανδούς κυανόκρανους του ΟΗΕ στο Ισραήλ – Αρνήθηκαν να φύγουν από τα σύνορα του Λιβάνου
Φυλάκιο της ειρηνευτικής δύναμης UNIFIL στον Λίβανο (AP Photo/Hassan Ammar)

Να απομακρύνει τις ειρηνευτικές δυνάμεις της από ένα φυλάκιο στα σύνορα με τον Λίβανο ζήτησε ο ισραηλινός στρατός (IDF) από την Ιρλανδία ενώ η εισβολή συνεχίζεται.

Το αίτημα υποβλήθηκε στην έδρα της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) και σε μεμονωμένες χώρες που συνεισφέρουν στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, σύμφωνα με τους Irish Times. Το Ισραήλ έλαβε την απάντηση ότι οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ θα παραμείνουν στη θέση τους.

Υπάρχει ένα ιρλανδικό φυλάκιο στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, το οποίο είναι γνωστό ως Μπλε Γραμμή. Αυτό το φυλάκιο, που ορίζεται θέση 6-52, επανδρώνεται από μια ιρλανδική διμοιρία που είναι υπεύθυνη για την παρατήρηση των συνόρων και την αναφορά για εισβολές.

Η περιοχή ήταν το σκηνικό έντονων μαχών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ τις τελευταίες ημέρες, κατά τις οποίες το Ισραήλ υπέστη σημαντικές  απώλειες. Μερικές από τις μάχες έγιναν λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από το ιρλανδικό φυλάκιο.

Η προειδοποίηση για απομάκρυνση των ειρηνευτικών δυνάμεων από τα σύνορα πιθανολογείται ότι έγινε από το Ισραήλ για να ξεκινήσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή σε όλη την έκταση των συνόρων. Οι επιθέσεις μέχρι σήμερα ήταν περιορισμένες σε κλίμακα.

Η ιρλανδική κυβέρνηση έχει ενημερώσει τους Ισραηλινούς αξιωματούχους, σύμφωνα με την ίδια ιρλανδική εφημερίδα, ότι οι μετακινήσεις των κυανόκρανων της Unifil είναι θέμα του ΟΗΕ και του διοικητή των δυνάμεών του στον Λίβανο. Η UNIFIL απάντησε στο Ισραήλ ότι δεν θα απομακρύνει τα στρατεύματα.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έπληξαν 15 στόχους των Χούθι στην Υεμένη (Video)

Βοσνία: 16 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις – Μεγάλες οι καταστροφές (Video-Photos)

Washington Post: Το Ιράν κατάφερε να χτυπήσει με 23 βαλλιστικούς πυραύλους δύο ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter