«Κόλαφος» είναι το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία αναφορικά με τα σκάνδαλα στο «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, στο «κάδρο» του πορίσματος μπαίνουν οι πρώην υπουργοί Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, Δ. Αβραμόπουλος και Αν. Λοβέρδος.
Οι υποθέσεις που αφορούν τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ είναι κατά κύριο λόγο οι 23 παράνομες -κατά το ΣΥΡΙΖΑ- προσλήψεις στο Κέντρο αλλά και η υπέρογκη διαφημιστική δαπάνη. Για το τελευταίο ζήτημα, αίτημα διερεύνησης προς τη Δικαιοσύνη υπάρχει και για τον πρώην υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ, ενώ εκτενή αναφορά γίνεται και για την υπόθεση της σύμβασης ύψους 20 εκατ. ευρώ μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ.
Αναφορικά με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, οι υποθέσεις που φέρονται να αφορούν την θητεία του στο υπουργείο Υγείας είναι η αγορά του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι έναντι 17,5 εκατ. ευρώ με σκιώδεις -κατά τις πληροφορίες- διαδικασίες, η αγορά και χρήση θερμικών καμερών για μικρό χρονικό διάστημα έναντι 7,7 εκατ΄. ευρώ χωρίς την υπογραφή σύμβασης αλλά και η σύναψη δανείου που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 225 εκατ. ευρώ, το 2009, προκειμένου να αγοραστούν 16 εκατ. αντιγρυπικά εμβόλια.
«Ηθική αυτουργία»
Ως προς τις 23 παράνομες -κατά το ΣΥΡΙΖΑ- προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί θητείας Αδ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, οι πληροφορίες του documentonews.gr θέλουν την πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή να αιτείται από την αρμόδια Εισαγγελία τη διερεύνηση του αντιπροέδρου της ΝΔ για την τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας επί των παράνομων πράξεων που συντελέστηκαν από διωκόμενους διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίοι λειτουργούσαν -κατά την σχετική δικογραφία- ως «συμμορία».
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο μοναδικός ωφελημένος από τη διαδικασία των προσλήψεων φέρεται να περιγράφεται ο ίδιος ο πρώην υπουργός, ενώ κομβική θεωρείται η ανενδοίαστη αποδοχή των καταθέσεων των διωκόμενων μελών της φερόμενης «συμμορίας» στην Εξεταστική Επιτροπή από τον Αδ. Γεωργιάδη. Να τονιστεί δε ότι καλά ενημερωμένες πηγές επισημαίνουν ότι η διερεύνηση για τον Αδ. Γεωργιάδη θα ζητηθεί και για την περίοδο που ακολούθησε της υπουργικής του θητείας, δηλαδή όταν ο κ. Γεωργιάδης έφερε απλώς το αξίωμα του βουλευτή.