Πόρισμα εμπειρογνωμόνων: «Ο Μαραντόνα “πέθαινε” επί 12 ώρες, αλλά εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του»

Πόρισμα εμπειρογνωμόνων: «Ο Μαραντόνα “πέθαινε” επί 12 ώρες, αλλά εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του»

Ένας φάκελος με έγγραφα 70 σελίδων που συνέταξε η ιατρική επιτροπή εμπειρογνωμόνων στην Αργεντινή, μετά από ενδελεχή έρευνα για τα αίτια θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα αναφέρει πως «άρχισε να πεθαίνει τουλάχιστον 12 ώρες πριν το μοιραίο» αλλά ο μεγάλος άσος «εγκαταλείφθηκε στην μοίρα του από την ιατρική ομάδα που τον παρακολουθούσε».

Στην σχετική έκθεση της ιατρικής επιτροπής, στην οποία περιλαμβάνονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, οι εμπειρογνώμονες, κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως ο διάσημος Αργεντινός «εγκαταλείφθηκε στην μοίρα του από την ιατρική ομάδα που τον περιέλαβε λίγο πριν από το θάνατό του, παρέχοντάς του ανεπαρκή θεραπεία».

Η εισαγγελία του Μπουένος Αϊρες, άρχισε μία έρευνα που επιδιώκει να προσδιορίσει πιθανή αμέλεια στην ιατρική περίθαλψη που χορηγήθηκε στον Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε σπίτι του από καρδιακή ανακοπή στις 25 Νοεμβρίου 2020 και σε ηλικία 60 ετών.

Ο νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε ήταν υπεύθυνος για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πατέρα τους είχαν καταθέσεις στις εισαγγελικές αρχές οι δύο κόρες του Μαραντόνα και η ιατρική επιτροπή, αποτελούμενη από 20 εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ιατροδικαστών παθολόγων, που πραγματοποίησαν την αυτοψία και ειδικών από διάφορους ιατρικούς κλάδους, συμπέρανε ότι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης εάν είχε νοσηλευτεί σε κατάλληλο κέντρο φροντίδας. «Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την κλινική, κλινικο-ψυχιατρική εικόνα και την κακή γενική κατάσταση, θα έπρεπε να είχε συνεχίσει την αποκατάσταση και την διεπιστημονική θεραπεία, σε κατάλληλο ίδρυμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε επτά άτομα και συγκεκριμένα, στον νευροχειρουργό, Λεοπόλδο Λούκε, στην ψυχίατρο, Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, έναν ψυχολόγο, δύο νοσηλευτές (σ.σ. ένας άνδρας και μια γυναίκα) που βρισκόταν στο πλευρό του Μαραντόνα, καθώς και στον επόπτη αυτών των νοσοκόμων και σ΄ έναν ιατρό.

Στην Αργεντινή, οι ποινές για παραμέληση, εγκατάλειψη ή ανθρωποκτονία κυμαίνονται από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση.

Documento Newsletter