Πολυτεχνείο: Eικόνες ντροπής και άγρια καταστολή – ΟΠΚΕ, ξύλο και συλλήψεις ερευνητών σε …«βραδιά του ερευνητή» (Videos)

Πολυτεχνείο: Eικόνες ντροπής και άγρια καταστολή – ΟΠΚΕ, ξύλο και συλλήψεις ερευνητών σε …«βραδιά του ερευνητή» (Videos)

Αδιανόητες εικόνες ντροπής και άγριας καταστολής απέναντι σε επιστήμονες, εργαζόμενους ερευνητές με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, έλαβαν χώρα την Παρασκευή το απόγευμα στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, σε μια βραδιά που υποτίθεται ήταν αφιερωμένη στους ερευνητές!

Στη λεγόμενη «Bραδιά του ερευνητή» που διοργάνωσε η πρυτανεία στο ΕΜΠ το μενού περιλάμβανε… καταστολή, εισβολή δεκάδων ΜΑΤ και βίαιες προσαγωγές και εν τέλει συλλήψεις ερευνητών!

Το Σωματείο του ερευνητών εργαζόμενων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) κάνει λόγο 11 συλλήψεις. Μεταξύ αυτών ερευνητής μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, τον οποίο μήνυσε ο ίδιος ο Πρύτανης του ΕΜΠ Ι.Χατζηγεωργίου!

Σήμερα Σάββατο το ΣΕΡΕΤΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι στις απαράδεκτες διώξεις εργαζομένων και φοιτητ(ρι)ών, στις 12μμ στην Ευελπίδων. Καλεί επίσης συλλόγους φοιτητ(ρι)ών και σωματεία εργαζομένων να πάρουν αποφάσεις απέναντι στα έκτροπα της Αστυνομίας και των Πρυτανικών Αρχών του ΕΜΠ και να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι/ες όλοι/ες οι συλληφθέντες!

Κατά την επιχείρηση καταστολής της ΕΛΑΣ στο ΕΜΠ, όπως κατήγγειλε η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνελήφθη και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της.

Όπως αναφέρει η νΚΑ:  «για μια ακόμη φορά βλέπουμε αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλουν σε χώρο ασύλου, αυτή τη φορά μάλιστα με εκατοντάδες κόσμου συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών μέσα στο συγκρότημα του Κάτω Πολυτεχνείου». Η βραδιά του ερευνητή, ένας θεσμός του ΕΜΠ, που «γιορτάζει» την επιχειρηματική έρευνα που γίνεται μέσα στις σχολές, αποκρύπτοντας εξ ολοκλήρου τόσο τις συνθήκες εργασιακής εκμετάλλευσης που επικρατούν στην έρευνα, όσο και πως αυτή δεν έχει καμία σχέση με τις κοινωνικές ανάγκες, παρά μόνο με τις ανάγκες της κερδοφορίας των εταιρειών, του στρατού και της αστυνομίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ΧΟΡΗΓΟΣ της βραδιάς είναι η MOTOR OIL, που κάνει μπίζνες με τη δολοφονική πολεμική μηχανή του Ισραήλ και την ευλογία της Ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής αστικής τάξης και ενάντια στην οποία καλείται από μαζικούς φορείς κινητοποίηση αύριο!! Αυτά τα συμφέροντα διαφυλάσσουν τα ΜΑΤ της κυβέρνησης, με εντολή και της διοίκησης του ιδρύματος».

Διαβάστε επίσης

Θρίλερ με τον θάνατο του Νασράλα: Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, λένε Ισραηλινά ΜΜΕ – Διαψεύδει η οργάνωση (Photos-Videos)

Το Documento αποκαλύπτει: Δωμάτιο θανάτου χωρίς κάμερες στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Ο διοικητής ομολόγησε πως ο 38χρονος Πακιστανός δεν κρατήθηκε ποτέ μαζί με άλλους

ΟΗΕ: Δεκάδες έφυγαν από την αίθουσα μόλις ο Νετανιάχου ανέβηκε στο βήμα για την ομιλία του (Video)

Βουλή: Αναφορά Στύλιου σε Γεωργιάδη για την «τραγική υποστελέχωση» του νοσοκομείου Άρτας

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter