Πολυδάπανες πτήσεις αεροσκαφών για το «θεαθήναι» εν μέσω πανδημίας και ελλείψεων στην Υγεία

Πολυδάπανες πτήσεις αεροσκαφών για το «θεαθήναι» εν μέσω πανδημίας και ελλείψεων στην Υγεία

Ουδείς μπορεί να «μετρήσει» τον πατριωτισμό αυτές τις δύσκολες ημέρες και μήνες που περνά η χώρα αλλά και η υφήλιος από τις «θεαματικές» πτήσεις των αεροσκαφών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι εκδηλώσεις της οποίας ματαιώθηκαν ή και συρρικνώθηκαν στο έπακρο.

Τη στιγμή που η χώρα, μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε (και ακόμα αντιμετωπίζει) στον Έβρο και στα νησιά με αφορμή τη στάση της Τουρκίας στο προσφυγικό  και τα μεγάλα κονδύλια που είναι αναγκαία, παράλληλα με τα ευρωπαϊκά, καλείται να αντιμετωπίσει μια πανδημία, προκαλεί απορίες γιατί σπαταλώνται τόσο μεγάλα ποσά σε επιδείξεις, άνευ σημασίας.

Ο πατριωτισμός αυτή τη στιγμή ταυτίζεται με την αλληλεγγύη, την ετοιμότητα της Πολιτείας για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό ενώ καλείται το ξεχαρβαλωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί σε συνθήκες όχι άσκησης αλλά πραγματικού και θανάσιμου κινδύνου.

Αντί να κατευθυνθούν όλα τα κονδύλια προς αυτό, να καλύψουν όσα περισσότερα κενά από την κρίση και την απαξίωση του ΕΣΥ, προτιμούν να δαπανούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε άστοχες και άνευ ουσίας πτήσεις.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που τα ελληνικά μαχητικά καλούνται ούτως ή άλλως να αντιμετωπίζουν καθημερινά τα τουρκικά στο Αιγαίο.

Σήμερα μάλιστα έγιναν στον Ατττικό ουρανό οι δοκιμαστικές πτήσεις (ενός MIRAGE-2000 και ενός αεροσκάφους F-16), ενδεχομένως για την αυριανή κατάθεση στεφανιού στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Σύμφωνα με στοιχεία των ίδιων των κατασκευαστικών εταιρειών των αεροσκαφών μάλιστα που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία, το κόστος κυμαίνεται από 10.000 έως και 20.000 ευρώ ανά ώρα πτήσης ανάλογα με τον τύπο του αεροσκάφους. Κατά τους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσος όρος είναι τα 15.000 ευρώ ανά ώρα πτήσης.

Αντί λοιπόν για επικοινωνιακές φιέστες και υποτιθέμενο φρόνημα, μήπως θα ήταν καλύτερο να κατευθυνθούν όλα αυτά τα ποσά προς το τσουνάμι που ήρθε και λέγεται κορονοϊός, απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, ύφεση;

Μήπως με αυτά να ενίσχυαν ακόμα περισσότερο το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντί για επιδείξεις άνευ ουσίας;

Documento Newsletter