Πόλο: 8η θέση και σύννεφα για τις Γυναίκες

Στην 8η θέση –τη δεύτερη χειρότερη της ιστορίας της- τερμάτισε η Εθνική Γυναικών πόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο στην πόλη Γκουανγκτζού της Νότιας Κορέας. Η ελληνική ομάδα αποχαιρέτισε τη διοργάνωση με μία ακόμη ήττα, 9-11 από την Ολλανδία.

Η διακύμανση του σκορ ανά οκτάλεπτο: 2-1, 1-5, 6-4, 0-1. Τα ελληνικά γκολ πέτυχαν οι Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Κώτσια 3, Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2. «Θα επιστρέψουμε πιο δυνατές», υποσχέθηκε η Ιωάννα Χυδηριώτη, αλλά ακόμα και η συμμετοχή της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο θεωρείται πολύ δύσκολη.

Από τις ευρωπαϊκές ομάδες έχει εξασφαλίσει την πρόκριση μόνο η Ισπανία, ενώ η Ουγγαρία, η Ολλανδία, η Ρωσία, η Ιταλία και η Ελλάδα θα παλέψουν μεταξύ άλλων για 4 θέσεις μέσα το προσεχές (Ιανουάριος στη Βουδαπέστη) Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και κυρίως από το Προολυμπιακό τουρνουά, που θα διεξαχθεί στα τέλη Μαρτίου του 2020.

Παρόμοιο μονοπάτι καλείται να βαδίσει και η Εθνική Ανδρών, μόνο που εδώ έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες τρεις ευρωπαϊκές ομάδες: Ισπανία, Ιταλία και Σερβία.