Πούλου: Πολλά τα «γκρίζα» σημεία στο «Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς»

Πούλου: Πολλά τα «γκρίζα» σημεία στο «Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς»

«Με Ερώτηση που κατέθεσα προς την Υπουργό Εσωτερικών, κα Κεραμέως, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κο Αυγενάκη, και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κο Χατζηδάκη, και την οποία συνυπογράφουν 15 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έφερα στη Βουλή τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν στο «Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς», αναφέρει σε δήλωση της η βουλεύτρια Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου.

«Με τον νόμο 4830/2021, του κ. Πέτσα, η κυβέρνηση της ΝΔ μετέφερε τη σχετική αρμοδιότητα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο άσχετο με το αντικείμενο Υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς καμία διοικητική προετοιμασία. Ταυτόχρονα, δρομολόγησε τη δημιουργία από το μηδέν του «Εθνικού Μητρώου», αγνοώντας εντελώς τη «Βάση Δεδομένων Σήμανσης & Καταγραφής των Ζώων Συντροφιάς και των Ιδιοκτητών τους», που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και λειτουργεί έκτοτε στο ΥΠΑΑΤ…»

Η ίδια σχολιάζει:

«Η κυβέρνηση πρέπει να διευκρινίσει άμεσα ποιο είναι το συνολικό κόστος της δημιουργίας του νέου «Εθνικού Μητρώου», και να τεκμηριώσει επιτέλους γιατί δεν  αναβάθμισε, αλλά αντίθετα απαξίωσε, την υπάρχουσα και πλήρως λειτουργική ψηφιακή υποδομή.

Επειδή η διοίκηση πρέπει να έχει συνέχεια, και επειδή κανείς δεν μπορεί να «παίζει» με το δημόσιο συμφέρον, ζητούμε να κατατεθούν και οι συμβάσεις με τους φορείς υλοποίησης!

Η φιλοζωική κοινότητα και όλοι οι πολίτες περιμένουν ξεκάθαρες απαντήσεις!»

Η Ερώτηση διαθέσιμη εδώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter